Actualitate

Primarul din Dortmund, în vizită la Cluj: „Am discutat despre dezvoltarea orașului”

Primarul orașului Dortmund, Ullrich Sierau, a efectuat, luni, o vizită la Cluj-Napoca.

Primarul din Dortmund, în vizită la Cluj-Napoca: „Am discutat despre dezvoltarea orașului” Primarul din Dortmund, în vizită la Cluj-Napoca: „Am discutat despre dezvoltarea orașului”

„Am avut plăcerea de a primi astăzi (n.red. luni), 26 august, la Primăria municipiului Cluj-Napoca, vizita unei delegații condusă de Primarul General al orașului Dortmund, dl. Ullrich Sierau. În cadrul întâlnirii am prezentat profilul municipiului Cluj-Napoca, parcursul economic și cultural al Clujului și am discutat despre dezvoltarea orașului pe termen mediu și lung”, mărturisește primarul Emil Boc.

De asemenea, alături de oficialii germani, oficialitățile clujene au analizat variate oportunități de colaborare între cele două orașe. Din delegație au făcut parte, pe lângă primarul orașului, membrii care își desfășoară activitatea în diferite domenii în administrația locală și variate instituții importante ale statului. Totodată, în componența delegației a fost reprezentată și Ambasada Germaniei în România prin doi delegați.


„Am discutat un proiect de parteneriat cu Dortmund, un oraș care s-a reinventat exact precum Clujul. Un oraș care în anii `80-`90 era dominat de industria minieră care a dispărut, așa cum Clujul era dominat în perioada comunistă de industria grea. (...) Sunt multe similitudini, bineînțeles, au mulți ani foarte buni în față, putem învăța din experiența lor, inclusiv în materie de tehnologie, inovare, rebranduire a unui oraș, din mobilitate urbană și, de ce nu, mai în glumă, mai în serios, și de a ajunge în Champions League, alături de Dortmund!”, a precizat Boc, în cadrul unei emisiuni radio.

În urma vizitei, edilul din orașul german s-a ales cu câte un tricou al celor două formații-fanion din Cluj-Napoca, CFR Cluj și „U” Cluj, în timp ce Emil Boc a primit cadou un fular al câștigătoarei UEFA Champions League din 1997, Borussia Dortmund.

Etichete: dezvoltare emil boc
Ultimele Stiri
abonare newsletter