monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Șoferul unui autobuz din Cluj a ajutat la prinderea unor hoți de buzunare

Patru persoane bănuite de comiterea unui furt dintr-un mijloc de transport în comun au fost depistate de polițiști, având sprijinul unui clujean cu spirit civic.

"La data de 22 august 2019, persoane necunoscute au sustras portmoneul unei femei care călătorea cu autobuzul pe raza municipiului Cluj-Napoca, cauzându-i acesteia un prejudiciu de circa 300 de lei. Șoferul autobuzului a luat la cunoștință de comiterea furtului și a vizualizat imaginile surprinse de camerele de supraveghere, reușind să identifice persoanele bănuite de comiterea faptei. Astfel, în scurt timp, acesta i-a observat pe cei bănuiți de comiterea furtului urcându-se din nou în autobuz dintr-o altă stație și a anunțat polițiștii, blocând ieșirile până la sosirea acestora. Echipajul de poliție care s-a deplasat la fața locului i-a identificat pe cei patru, stabilind că este vorba despre trei bărbați, de 29, 30 și 31 de ani, și o tânără de 17 ani, din Turda", transmite IPJ Cluj.

Prejudiciul a fost recuperat în totalitate. În baza probatoriului administrat de către polițiști, cei trei au fost reținuți pentru 24 de ore, fiind cercetați pentru furt calificat și complicitate la furt calificat. Tânăra în vârstă de 17 ani este cercetată în stare de libertate pentru complicitate la furt calificat. Cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale.