monitorulcj.ro Menu
Actualitate

FOTO UNTOLD s-a ținut de cuvânt! Parcul Central, redat clujenilor cu un aspect nou

Lucrările de înfrumusețare și reamenajare a Parcului Central „Simion Bărnuțiu” din Cluj-Napoca sunt finalizate în proporție de peste 90%, anunță organizatorii UNTOLD.

FOTO UNTOLD s-a ținut de cuvânt! Parcul Central, redat clujenilor cu un aspect nou și atractiv

Reprezentanții celui mai mare festival muzical din România și-au respectat promisiunea făcută comunității clujene și, cu toate că lucrările urmau să fie finalizate doar la finele lunii august, acestea au fost realizate într-un timp mai scurt. Parcul Central și-a reluat deja activitatea cu un aspect nou, iar zilele trecute au putut fi văzuți în parc sute de clujeni, de la tineri până la familii cu copii, cu toții bucurându-se de verdeața și liniștea parcului.

„Reamintim că pe lângă lucrările de reamenajare a Parcului Central, pe o suprafață de 10.000 mp, necesare în urma folosirii parcului în cele patru zile de festival, organizatorii UNTOLD au decis să facă și o extra-investiție în înfrumusețarea a altor peste 50.000 mp din parc, suprafață folosită, an de an, de întreaga comunitate. Aceste lucrări au fost schimbarea unor porțiuni de gazon, supraînsămânțare, toaletare vegetație și până la amenajări peisagistice”, transmit organizatorii UNTOLD.


În plus, festivalul UNTOLD a contribuit la înfrumusețarea parcului și prin decorațiuni sau mobilier urban, cum ar fi decorarea Foișorului, amplasarea unor elemente decorative care împrejmuiesc fântâna din fața Cazinoului și a mobilierului multifuncțional realizat în parteneriat cu ENGIE, care este folosit de clujeni atât ca spațiu de relaxare, cât și ca locație de încărcat dispozitive electronice. Investiția se ridică la suma totală de peste 1 milion de RON.

„Totul se readuce la situația inițială, tot ce s-a deteriorat, parcul se reface în integralitate în baza devizelor făcute și a raportului de recepție pe costurile organizatorilor. Am apreciat că au spus că sunt dispuși să investească mai mult, adică au fost zone care au fost afectate de ploaie, vor fi refăcute în integralitate cu gazon rulant, unde specialiștii spun că se impune acest lucru. Voi fi atent dacă se țin de cuvânt, dar am apreciat mesajul public că sunt dispuși să aducă parcul într-o situație chiar mai bună decât înainte”, promitea Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, după încheierea ediției aniversare UNTOLD.


CITEȘTE ȘI: Boc trage cortina peste UNTOLD 2019: „Faima bună a Clujului trece granițele Europei!”