Actualitate

Comando pentru (ne)colectarea selectivă. Boc: “E frustrant să te bați pentru normalitate”

Primarul Emil Boc se declară în continuare nemulțumit de felul cum decurge colectarea selectivă, la aproape 2 luni de la implementare. Edilul spune că i-a cerut city–managerului Gheorghe Șurubaru să facă un “comando” pentru curățenia tuturor punctelor gospodărești.

Colectare selectivă la grămadă și mizerii pe asfalt

“S-a făcut un progres față de perioada dezastruoasă de la început, progresele constau în faptul că da, acum sunt dotate punctele gospodărești cu patru containere, da, în cele din urmă s-au distribuit saci și la case, da, în cele din urmă s-au adunat în bună parte molozurile și mizeriile care erau la punctele gospodărești, i-am cerut city-managerului Gheorghe Șurubaru o săptămână întreagă să se ocupe numai de acest subiect și să facă un comando pentru a curăța toate punctele gospodărești și acest lucru s-a întâmplat. Nu se întâmplă deocamdată două lucruri și aici sunt încă extrem de revoltat și eu. Nu se adună peste tot selectiv, adică să vină cu mașini pentru carton, pentru hârtie, pentru sticlă, sunt situații când vin cu o singură mașină și încarcă toate gunoaiele, au fost sancționați și vor fi sancționați în continuare pentru aceste lucruri. Sunt nemulțumit că în continuare mai circulă mașini care au sistemul incorect și nu sunt etanșe și încă se mai scurge mizeria din mașinile de gunoi și lasă pe stradă și alei mizerie și produce un disconfort cetățenilor. Și aici sunt amenzi aplicate în permanență”, a comentat primarul Emil Boc.


Edilul se plânge că încă se bate zilnic pentru servicii publice de calitate, în loc să se concentreze pe chestiuni mai importante.

“Nu le cerem celor care prestează servicii publice în oraș decât să respecte calitatea și să respecte ceea ce spune legea. E atât de frustrant să te bați pentru normalitate în fiecare zi. Noi ar trebui să ne batem pentru lucruri care sunt ultramoderne în Europa să le aducem la Cluj. Încă din nefericire trebuie să-mi pierd o bună parte din timpul de primar ca să fac ca lucrurile să funcționeze normal. O normalitate ar trebui să fie regula, nu să fie o chestiune pentru care să te bați în fiecare zi. La Cluj, sper ca lucrurile să fie mai bune decât în altă parte, dar pentru asta vreau să știți că în fiecare zi trebuie să stai cu ochii pe Spații Verzi, pe Salubritate, pe Urbanism, pe Relația cu cetățenii, pe cei de la Asistență Socială. Ori lucrurile acestea ar trebui să își urmeze cursul firesc fără probleme și eu să fiu preocupat numai de sporuri calitate, să pot compara strategii europene ale orașelor, strategii mondiale și să aduc de acolo tot ce e mai bun pentru oraș. Evident că fac și asta, dar bătălia asta pentru normalitate pentru ca cetățeanul să se simtă în siguranță, să se simtă respectat, ar trebui să fie parte din normalitatea noastră de zi cu zi”, a mai spus Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter