Actualitate

“Uneori, nu sunt curate”. Nemulțumirile lui Boc când circulă cu autobuzul. Când vor fi amendați cei care circulă murdari sau mirosind urât

Clujul are un nou regulament pe mijloacele de transport în comun, care ar fi trebuit să intre deja în vigoare. Dacă urci în mijlocul de transport cu îmbrăcăminte murdară şi urât mirositoare sau dacă faci gesturi obscene şi insulţi şoferii şi controlorii de bilete rişti să primeşti o amendă usturătoare.

Primarul Emil Boc spune că circulă destul de des cu autobuzele și troleibuzele, marea lui nemulțumire fiind că acestea nu sunt întotdeauna curate.

“Transportul în comun rămâne cea mai mare provocare pentru oraș și de departe poate cea mai bună soluție a ajuta traficul. Eu circul aproape în fiecare zi cu transportul în comun. Mă pot declara relativ mulțumit de transportul public. Am și unele nemulțumiri. Uneori nu sunt curate, nu a intrat în vigoare acea prevedere în care să poți sancționa persoanele care folosesc în mod necorespunzător transportul în comun, va veni și acel moment, per ansamblu, serviciul de transport public are o calitate relativ corespunzătoare”, a spus primarul Emil Boc.


Potrivit noului regulament, cei care călătoresc cu mijloacele de transport în comun cu haine murdare sau urât mirositoare pot fi sancționați cu amendă între 100 și 200 lei. La fel, cei care transportă alimente sau materiale cu mirosuri neplăcute care deranjează călătorii vor fi și ei sancționați. De asemenea, şi cei care arată semne obscene sau înjură vor fi aspru sancţionaţi.

“Nu cere nimeni să porţi costum într-un mijloc de transport în comun, dar să ai minimul necesar de decenţă pentru a trăi într-un spaţiu public. E un lucru de bun simţ, de respect reciproc şi să avem grijă să trăim într-un spaţiu public decent şi în care să ne simţim bine cu toţii. Aveţi dreptate”, declara Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter