Actualitate

Dispar stâlpișorii care delimitează benzile dedicate

Primăria municipiului Cluj-Napoca a decis înlocuirea stâlpișorilor care delimitează benzile dedicate cu alte marcaje. Municipalitatea spune că pe perioada iernii aceștia mai mult vor încurca, iar deszăpezirea nu se va putea face în condiții optime.

“Eu am trimis un control să verifice starea benzilor dedicate. Nu am primit rezultatele controlului. Și eu circul cât pot cu mijloacele de transport în comun, nu pot acoperi toate zonele. Pe 21 Decembrie avem în aplicare și un proiect european. Așteptăm doar posibilitatea de demarare a lucrărilor pentru că toată partea de 21 Decembrie face parte dintr-un proiect european cu modernizarea inclusiv a benzii dedicate și care va avea un alt statut și un alt regim. Asta nu înseamnă că până atunci nu trebuie să existe condiții decente de funcționare. De ce am cerut acest raport? L-am cerut din două motive. În primul rând, pentru a oferi călătorilor un confort normal de a circula pe banda dedicată și doi, am stabilit că la iarnă nu mai avem stâlpișori pe liniile dedicate de transport în comun”, a spus primarul Emil Boc, marți dimineața, la un post de radio.

Cu ce vor fi înlocuiți acești stâlpișori?


“În această toamnă vom marca cu vopsea specială aceste linii, tocmai pentru a se putea face curățenie în timpul iernii. Va fi linie îngroșată, marcată cu o culoare separată, inclusiv intrările, după model european. Am văzut asta și în alte capitale europene. Linia dedicată pentru transportul în comun este marcată cu o culoare separată. Lumea deja s-a obișnuit cu aceste benzi dedicate, vor fi amplasate semnalizări suplimentare în consolă care va arăta că e vorba de linii dedicate. De asemenea, pe asfalt vor fi puse și scrise semnele de bicicletă, semnele de autobuz. Acești stâlpișori, mai ales în perioada iernii, adună foarte multă mizerie și împiedică realizarea deszăpezirii. Nici acum nu permit stâlpișorii să curățăm și să spălam strada normal. Acum trecem într-o altă perioadă, când această bandă dedicată trebuie marcată altfel”, a mai spus edilul Clujului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter