Actualitate

După „M... PSD” și „Vă vedem”, fermierii clujeni au un nou mesaj la Sâmboleni

Dacă anul trecut au devenit cunoscuți în toată țara pentru mesajul anti-PSD, fermierii clujeni Alexandre Lacaille și Sorin Bobiș ies din nou în evidență cu un mesaj inedit.

După „M... PSD” și „Vă vedem”, fermierii clujeni vin cu un nou mesaj pe dealul de la Sâmboleni, foto Șerban Șchiau După „M... PSD” și „Vă vedem”, fermierii clujeni vin cu un nou mesaj pe dealul de la Sâmboleni, foto Șerban Șchiau

Celebrul „M... PSD” scris pe un deal din satul clujean Sâmboleni, comuna Cămărașu, a devenit viral în vara anului trecut, cei doi fermieri afișând mesajul pe un câmp recoltat, cu ajutorul utilajelor agricole. Apoi, peste câteva luni, un nou mesaj anti-corupție a apărut pe dealul din Sâmboleni: „Vă vedem”. Acum, după ce în trecut au explicat că, deși ar putea fi considerată jignitoare, explicația din DEX a cuvântului „muie” nu are conotații defăimătoare, Bobiș și Lacaille ies în față cu o nouă „operă”.

„Nihil sine Deo”, adică „Nimic fără Dumnezeu”, este noul mesaj „scris” cu tractorul, weekendul trecut, pe dealul de la Sâmboleni. De remarcat faptul că dictonul „Nihil sine Deo” este și un simbol al regalității române, apărând chiar pe stema României până în 1946, în partea inferioară, unde au fost plasate colanul ordinului Carol I, respectiv sloganul întipărit pe o panglică albastră. Prietenii virtuali au reacționat pozitiv la noua ispravă a celor doi amici fermieri.


„Mie mi-ați făcut o mare bucurie în această luminoasă zi de duminică. Chiar dacă, probabil, această mărturie de credință, atât de concretă și de vizibilă, vă va face să mai pierdeți câțiva «prieteni». Dar e întotdeauna bine ca lucrurile să fie clare, mai ales în aceste timpuri de mare confuzie”, a scris, pe Facebook, una dintre cunoștințele fermierului Sorin Bobiș.

Ultimele Stiri
abonare newsletter