Actualitate

Primăria a dat startul achiziției de apartamente de pe piață, urmând să le transforme în locuințe sociale

Primăria municipiului Cluj-Napoca a lansat, miercuri, procedura de achiziție de pe piața liberă a unor imobile de locuințe cu destinația de locuințe sociale, de la persoane fizice și juridice.

Primăria a dat startul achiziției de apartamente de pe piață, urmând să le transforme în locuințe sociale Primăria a dat startul achiziției de apartamente de pe piață, urmând să le transforme în locuințe sociale

Este vorba despre o nouă alternativă la numărul redus de locuinţe sociale la nivelul municipiului, raportat la numărul de cereri de locuințe sociale (apartamente cu 1, 2 și 3 camere), cu destinația de locuințe sociale. Municipalitatea clujeană acordă anual, în medie, 15 locuințe sociale, în condițiile în care numărul de cereri este de aproximativ 400 pe an, se arată într-un comunicat al Primăriei.

În acest fel, prin achiziționarea de locuințe disparate, se evită situația creării unor blocuri sau cartiere întregi de locuinţe sociale dedicate în exclusivitate grupurilor vulnerabile, care sunt expuse riscului stigmatizării şi segregării sociale. O altă măsură luată de municipalitate ca alternativă la numărul redus de locuinţe sociale la nivelul municipiului, a fost cea de acordare de subvenţii pentru chirie persoanelor/familiilor care se află în risc de marginalizare.


Această formă de sprijin financiar constituie un instrument de prevenire şi combatere a marginalizării sociale și de promovare a incluziunii sociale, un element al unei politici locale de facilitare a accesului la locuire adecvată, aprobat prin HCL nr. 70/2018. Pentru a deveni sustenabilă și pentru a produce efectele scontate, respectiv facilitarea incluziunii sociale a persoanelor/familiilor marginalizate social sau care se află în risc de marginalizare și excluziune socială, această măsură este însoţită de servicii socio-ocupaţionale şi socioeducaţionale, asiguate prin Direcția de Asistență Socială și Medicală.

Detaliile cu privire la condițiile de participare ale ofertanților la această procedură de cumpărare de locuințe sociale, organizată de municipalitate pot fi urmărite pe site-ul Primăriei, la secțiunea Administrație/Transparență/Licitații sau AICI.


CITEȘTE ȘI: În cel mai scump oraş din ţară, Primăria Cluj dă undă verde achiziţionării de apartamente pentru cei de la Pata Rât. Nota de plată: 2 mil. euro

CITEȘTE ȘI: S-a aprobat! Primăria cumpără apartamente de pe piață și le transformă în locuințe sociale

Ultimele Stiri
abonare newsletter