monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Minoră din Cămărașu, găsită la Oradea în mașina unui bihorean de 49 de ani, care a întreținut relații sexuale cu ea

Un bărbat din Oradea a fost reținut pentru 24 de ore pentru act sexual cu o minoră din județul Cluj.

Minoră din Cămărașu, găsită la Oradea în mașina unui bihorean care întreținut relații sexuale cu ea

UPDATE ora 14:00

Conform noilor precizări venite din partea IPJ Cluj, bărbatul în cauză ar fi abordat-o pe minoră pe rețelele de socializare. Ulterior, cei doi s-ar fi întâlnit, spun polițiștii.


ȘTIREA INIȚIALĂ

Potrivit IPJ Cluj, la data de 13 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Cluj au reţinut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 49 de ani, din municipiul Oradea, judeţul Bihor, pentru comiterea infracțiunii de act sexual cu un minor.

În fapt, la data de 12 august a.c., cel în cauză ar fi luat cu un autoturism o minoră în vârstă de 14 ani, de la locuința bunicilor săi, din Cămărașu, județul Cluj, îndreptându-se înspre Cluj-Napoca. Rudele tinerei au alertat autoritățile, întrucât minora nu le-ar fi spus unde pleacă și cu cine anume, spun polițiștii clujeni.

În baza sesizării, la nivelul inspectoratului s-a constituit o echipă operativă formată din polițiști din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Apahida, Serviciului de Investigații Criminale, Criminalistic ș.a., pentru depistarea minorei și stabilirea circumstanțelor exacte în care a părăsit domiciliul.

În urma identificării autoturismului cu care se deplasau cei doi, acesta a fost dat în urmărire și în consemn la frontieră, fiind depistați pe raza municipiului Oradea. Cercetările efectuate până în prezent au indicat faptul că cei doi au întreținut relații sexuale. În cauză se continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale și luarea măsurilor legale.

La expirarea perioadei de reţinere, bărbatul va fi prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor și de sprijinul polițiștilor de investigații criminale din Bihor.