Actualitate

Pădurea de lângă “La Terenuri” din Mănăștur, focar de infecție

Proiectul viitoarei zone de agrement și bază sportivă „La Terenuri” Mănăștur începe cu o acțiune de curățenie.

Acțiune de curățenie luni dimineața în pădurea de lângă “La Terenuri” Mănăștur, unde la tot pasul erau gunoaie, haine și chiar saltele. Voluntarii chemați de Primărie au strâns mai mulți saci de gunoaie din zonă. Primarul Emil Boc spune că acțiunea de curățenie a venit în urma unei sesizări.

“Am dispus, în urma unei sesizări primite, să facem o acțiune de curățenie în pădurea din zona «La Terenuri» cu personalul disponibil în programul de asistență socială, coordonat de reprezentanți ai Poliției Locale și ai serviciului de salubritate. Să păstrăm Clujul curat, indiferent unde ne aflăm”, a fost mesajul primarului Emil Boc pe Facebook.


O bază sportivă în valoare de 1,52 milioane de euro, bani care ar uma să vină din bugetul Primăriei Cluj-Napoca, va fi construită în Mănăștur, în zona “La Terenuri”, și va fi o copie fidelă a celei din Gheorgheni.

Noul obiectiv se va desfășura pe o suprafață de aproximativ 4 ha și ia în calcul în primul rând nevoile persoanelor care locuiesc în cartier, pe baza dezbaterilor și discuțiilor publice avute până acum de primărie, alături de societatea civilă, experți și cetățeni. Totodată, propunerile din studiile pentru acest proiect, realizate de câștigătorii licitației – Asocierea SC Napotech Proiect SRL şi SC Arhi Box SRL – , includ următoarele facilități: zone de joacă sigure pentru copii; terenuri cu acces liber, terenuri cu rezervare prealabilă, terenuri cu nocturnă; terenuri pentru tenis de câmp, volei, terenuri sintetice de mini fotbal, padel, terenuri de „futnet” (tenis cu piciorul), amenajări pentru biciclete, piste de alergare, variate terenuri sintetice –  baschet, tenis de masă etc; skatepark; mese de șah, amenajări cu aparate fitness; zone de escaladă cu aparate și echipamente pentru amatori; zonă cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice dedicate seniorilor, o zonă cu aparate și echipamente pentru parkour, diferite jocuri și trasee pentru copii de toate vârstele; amfiteatru în aer liber, cu posibilitatea amenajării unui patinoar pe perioada sezonului rece; zone noi pentru pietoni și bicicliști, wi-fi gratuit și supraveghere video.


În ceea ce privește etapele următoare, după aprobarea studiului de fezabilitate și a PUZ-ul în Consiliul Local al municipiului urmează licitatia de execuție. Experții subliniază că proiectul urmărește conectarea și accesibilizarea zonei de pe ambele părți ale pârâului Calvaria, dezvăluie Emil Boc într-o postare pe Facebook.

Primăria spune că zona “La Terenuri” din cartierul Mănăștur este un teren viran situat la marginea cartierului, utilizat informal ca loc de joacă sau de grădinărit urban.


Cine locuiește în Mănăștur, își aduce aminte că, odată, zona "La terenuri" era dotată cu echipamente pentru baschet, fotbal, tenis de câmp, bănci sau mese, dar, ca orice lucru care nu are niciun stăpân, a fost în scurtă vreme distrusă. Acum, la tot pasul întâlnești gunoaie de tot felul, bănci distruse, au rămas câteva picioare de beton cu fiare ieșite în afară, sticle sparte, pe scurt, zona arată ca după bombardament, complet distrusă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter