monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Rupt de beat și fără permis, se plimba vesel cu mopedul în inima Clujului

Un bărbat a fost reținut de polițiștii clujeni după ce a fost depistat în trafic în stare de ebrietate și fără permis de conducere.

Rupt de beat și fără permis, se plimba vesel cu mopedul în inima Clujului

Potrivit IPJ Cluj, la data de 11 august a.c., în jurul orei 20:45, poliţiştii Biroului Rutier Cluj-Napoca au depistat un bărbat de 33 de ani din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea un moped pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, deşi nu deţine permis de conducere.

Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Concentraţia alcoolică în aerul expirat a fost de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de bărbat, acesta fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal. La expirarea perioadei de reţinere, bărbatul va fi prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

Situație trasă la indigo și la Ciurgău. La data de 12 august a.c., în jurul orei 01:00, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii au depistat un bărbat de 46 de ani din comuna Ceanu Mare, judeţul Cluj, în timp ce conducea un autoturism pe raza localităţii Ciurgău, comuna Ceanu Mare, deşi nu deţine permis de conducere. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând o concentraţie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.