monitorulcj.ro Menu
Actualitate

ATENȚIE, șoferi care tranzitați Ungaria! Sistemul electronic de taxă, SUSPENDAT

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) atenționează românii care tranzitează sau intenţionează să călătorească în Ungaria, în acest weekend, că sistemul pentru plata taxelor rutiere din această ţară nu va fi disponibil timp de câteva ore.

ATENȚIE, șoferi care tranzitați Ungaria! Sistemul electronic de taxă, SUSPENDAT

MAE informează că Serviciul maghiar pentru Plata Taxelor de Drum (NUSZ) a anunțat că sistemul pentru plata taxelor rutiere din Ungaria nu va fi disponibil începând cu data de 10 august, ora 23:00, până la data de 11 august, cel târziu până la ora 3:00. De asemenea, MAE transmite că se va derula activitatea de mentenanţă periodică, ce va afecta atât clienţii care utilizează E-VINIETTE sau E-TOLL, cât şi utilizatorii de track-ere GPS instalate în sistemul de bord al vehiculului.

În intervalul menţionat, printre altele, nu va exista posibilitatea de a se efectua plăţi sau de a se reîncărca soldul. Declaraţiile legate de taxa de drum pentru vehiculele dotate cu track-ere GPS vor fi acceptate în cazul existenţei soldurilor necesare, după finalizarea activităţii de mentenanţă. În comunicat, se mai atrage atenţia asupra faptului că tronsoanele de drum cu taxă nu vor fi disponibile gratuit în timpul intervenţiilor de mentenanţă asupra sistemului, precizează MAE.


Se recomandă achiziţionarea dreptului de utilizare a drumului (E-VINIETTE, E-TOLL) înaintea perioadei de mentenanţă, de pe site-urile www.ematrica.nemzetiutdij.hu, respectiv www.HU-GO.hu, la oficiile de relaţii cu clienţii ale NUSZ (https://nemzetiutdij.hu) sau la partenerii acestuia.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Budapesta: +3613847689, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatorii Call Center în regim de permanenţă.

Etichete: ungaria