monitorulcj.ro Menu
Actualitate

„Pirații” rutieri, luați la puricat de polițiști

Polițiștii clujeni au acționat în perioada 1-8 august a.c., pe raza judeţului Cluj, pentru prevenirea şi combaterea transportului neautorizat de persoane.

„Pirații” rutieri, luați la puricat de polițiștii clujeni

În cadrul acțiunilor au fost controlate 2.335 de vehicule, iar neregulile constatate au impus aplicarea a 894 de sancţiuni contravenţionale, atât pentru nerespectarea Codului Rutier, cât şi pentru nerespectarea legislaţiei specifice transportului de persoane, respectiv Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere şi OUG 49/2019 privind activităţile de transport alternativ cu autoturism şi conducător auto.

Potrivit IPJ Cluj, polițiștii clujeni au dispus imobilizarea a 11 autovehicule cu care se efectua transport de persoane în mod ilegal. De asemenea, au fost constatate 35 de infracțiuni la regimul rutier, iar 961 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, neregulile constatate impunând retragerea a 12 certificate de înmatriculare.


În activități, alături de polițiștii rutieri au acţionat şi poliţişti de ordine publică, de investigarea criminalității economice și de la transporturi.