monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Concert de deschidere a Stagiunii 2019-2020. Opera din Cluj la 100 de ani! Intrarea e liberă

"La Operă", concertul care marchează deschiderea stagiunii 100 a Operei Naționale Române Cluj-Napoca, va anunța, prin reprezentative momente orchestrale, solistice, de ansamblu sau corale, câteva dintre principalele titluri operistice planificate pentru noul sezon liric.

La Operă, concertul care marchează deschiderea unei noi stagiuni a Operei Naționale Române Cluj-Napoca, s-a transformat într-o tradiție, atât pentru artiștii noștri dornici să revină pe scena teatrului liric după o binemeritată vacanță, cât și pentru publicul clujean, prezent într-un număr impresionant pe parcursul ultimelor patru ediții ale evenimentului, în Piața Avram Iancu”, spun reprezentanţii instituţiei.

Programul interpretat în cadrul concertului La Operă are menirea de a anunța, prin reprezentative momente orchestrale, solistice, de ansamblu sau corale, câteva dintre principalele titluri operistice planificate pentru noul sezon liric, ediția 2019 a evenimentului aducând și arii celebre – precum Habanera din Carmen de Georges Bizet, O, mio babbino caro din Gianni Schicchi de Giacomo Puccini, Vision fugitive din Hérodiade de Jules Massenet – din creații neregăsite în repertoriul stagiunii curente a Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, însă a căror interpretare vă va transpune, cu siguranță, în universul lucrărilor originale.


Uvertura operei verdiene I vespri siciliani deschide un parcurs muzical bogat, în care se regăsesc arii și coruri din opera Macbeth de Giuseppe Verdi – ce va fi prezentată în premieră în stagiunea curentă –, duetul dintre Adina și Dulcamara Quanto amore din L’elisir d’amore de G. Donizetti, fermecătoarea Arie a bijuteriilor, Ah, je ris de me voir a Margueritei din Faust de Charles Gounod, dar și celebrissima arie a lui Calaf – Nessun Dorma – din Turandot de Giacomo Puccini. Nu lipsesc nici notele românești din bogăția expresivă a concertului La Operă, regăsite în aria Mugurel de cântec românesc din opereta Lăsați-mă să cânt a lui Gherase Dendrino.

“Nu numai auzul vă va fi încântat de către soliștii, corul și orchestra Operei Naționale Române Cluj-Napoca, aflate sub bagheta dirijorului Gheorghe Victor Dumănescu, ci și privirea. Multitudinea de culori, lumini și minunatele costume prezente pe esplanada din fața clădirii Operei clujene, vor cuceri, cu siguranță, întregul public aflat în Piața Avram Iancu!”, mai spun reprezentanţii Operei din Cluj-Napoca.


La Operă va avea loc sâmbătă, 31 august, între orele 20:00 - 22:00, în Piața Avram Iancu, în fața Operei Naționale. Intrarea este liberă.