Actualitate

Câte transplanturi au fost realizate în prima jumătate a anului la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj-Napoca?

Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca a făcut publice cifrele pentru prima jumătate a anului.

În perioada ianuarie-iulie 2019, au fost evaluaţi 501 pacienţi cu boală cronică la rinichi în vederea unui transplant renal, dintre care 214 au trecut pragul clinicii, în premieră. În tot acest timp au fost realizate 2.208 de evaluari în vederea unui transplant specific, fiind internate 17 persoane în vederea transplantului renal cu grefă provenită de la donator viu.

În prima jumătate a anului au fost realizate 49 de transplanturi de la donatori în moarte cerebrală şi au fost internaţi 33 de pacienţi pentru complicaţii la distanţă din totalul celor transplantaţi în cadrul ICUTR.


Confrom datelor statistice, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca are cea mai mare experienţă din ţară în domeniul transplantului renal. De altfel, aici au fost efectuate peste 2.000 de operaţii cu un volum anual de aproximatv 130 de intervenţii.

Ultimele Stiri
abonare newsletter