Actualitate

Jandarm clujean, acuzat că a BĂTUT un festivalier la UNTOLD: „Ce p... faceți aici?!”

Răzvan Udrea (24 de ani), student la Facultatea de Informatică din Cluj-Napoca, susține că a fost bătut de un jandarm, duminică dimineața, în apropierea cortului SMURD, în incinta Festivalului UNTOLD.

Jandarm clujean, acuzat că a BĂTUT un festivalier la UNTOLD: „Ce p... faceți aici?!” Jandarm clujean, acuzat că a BĂTUT un festivalier la UNTOLD: „Ce p... faceți aici?!”

Tânărul susține că a mers împreună cu mai mulți prieteni la cortul SMURD, unde o amică primea ajutor medical. La un moment dat, de Răzvan Udrea, care se afla în compania altui prieten, s-au apropiat doi jandarmi, care le-ar fi vorbit pe un ton grosolan: „Ce p…a faceți aici?!”. Replica lui Udrea a fost: „Dumneata porți haina Statului Român, de ce vorbești așa de urât?”, potrivit evz.ro.

Tatăl lui Răzvan, Cristian Udrea, fost pompier militar, a povestit că, după acest incident, cei doi jandarmi au tăbărât pe student și l-au luat pe sus pentru a-l transporta la duba Jandarmeriei, pentru identificare. La finalul „tratamentului” aplicat de jandarm tânărului, Răzvan a fost amendat cu 620 de lei pentru refuz de legitimare.


„I-au pus cătușe la mâini și, la dubă, unul dintre jandarmi a urcat cu el în mașină și a început să îl rupă cu bătaia. Pe tot corpul este vânăt! Urmează să mergem IML Cluj pentru a scoate un certificat medico-legal și să depunem o plângere penală”, a declarat, luni, Cristian Udrea, care a povestit că întreg incidentul a fost filmat de camerele video de supraveghere din interiorul festivalului.

Acesta a precizat că există și un martor ocular – culmea, un pompier militar, fost coleg cu Cristian Udrea –, dar care i-a transmis că „nu poate să spună ce a văzut deoarece îi e frică să nu își piardă locul de muncă”. „În cursul zilei de duminică am fost din nou în zona Festivalului UNTOLD și am vorbit cu jandarmul care a aplicat amenda de 620 de lei. Acesta mi-a spus că de ce sunt supărat, colegul lui doar l-a scuturat un pic pe fiul meu”, a mai spus Udrea.


Oficialii Brigăzii de Jandarmi Mobile Cluj, din care fac parte și jandarmii în cauză, nu au dorit să comenteze incidentul. „Analizăm și verificăm solicitarea dvs.”, a fost răspunsul oferit de Ramona Pop, purtătorul de cuvânt al instituției.

Ultimele Stiri
abonare newsletter