Actualitate

Ambasadorul Elveției, în vizită la Cluj-Napoca. Mulțumiri pentru autobuzele electrice și modernizarea iluminatului public

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a avut, marți, o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Elveției în România.

Ambasadorul Elveției, în vizită la Cluj-Napoca. Mulțumiri pentru autobuzele electrice și modernizarea iluminatului public Ambasadorul Elveției, în vizită la Cluj-Napoca. Mulțumiri pentru autobuzele electrice și modernizarea iluminatului public

„Am avut plăcerea de a primi astăzi (n.red. marți) vizita Excelenței Sale dl. Arthur Mattli, Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Elveției în România, fiind prima vizită oficială la Primăria Cluj-Napoca de la învestirea domniei sale în funcție”, se arată într-un mesaj al edilului.

În cadrul întâlnirii, Boc a mulțumit pentru „sprijinul acordat în proiectele care vizează dezvoltarea Clujului”, precum achiziționarea de autobuze electrice, modernizarea iluminatului public cu LED, pe anumite străzi din municipiu sau creșterea eficienței energetice a unor școli prin Programul de cooperare elvețiano-român.


Vă reamintim că, în urmă cu un an, la sfârșitul lunii mai, primele 11 autobuze electrice care au circulat în România au fost pe străzile din Cluj-Napoca. În iulie 2017, când a fost finalizată licitaţia, Emil Boc spunea că finanţarea primelor 11 autobuze este asigurată din fonduri elveţiene, urmând ca restul autobuzelor să fie achiziționate cu fonduri europene și locale.

„De asemenea, am discutat despre posibilitatea de a atrage și alți investitori în domeniul inovării și IT-ului în orașul nostru. Pe durata vizitei la Primăria municipiului Cluj-Napoca, E.S. dl. Arthur Mattli a fost însoțit de fiul domniei sale, Theodor Mattli”, a precizat edilul.

abonare newsletter