Actualitate

Clujul, depășit doar de București la trafic de droguri: „Chiar trebuie să se producă o tragedie pentru a vă trezi la realitate?”

Judeţul Cluj este pe locul 2 în ţară după Bucureşti la dosare care au ca obiect infracţiuni de trafic şi deţinere de droguri. Autorităţile judeţene ignoră total fenomenul, susțin social-democrații clujeni.

Clujul, depășit doar de București la trafic de droguri: „Chiar trebuie să se producă o tragedie pentru a vă trezi la realitate? Clujul, depășit doar de București la trafic de droguri: „Chiar trebuie să se producă o tragedie pentru a vă trezi la realitate?

Potrivit Agenţiei Naţionale Antidrog Cluj, 1.455 de dosare au avut ca obiect infracţiuni de trafic şi deţinere de droguri în 2018, pe locul 2 în ţară după Bucureşti. Mai grav este faptul că fenomenul a luat amploare, numărul de dosare fiind de 3,5 ori mai mare faţă de anul 2017, se arată într-un comunicat remis de PSD Cluj.

„În urmă cu un an, în mai 2018, am atras atenţia autorităţilor judeţene, celor din Consiliul Judeţean Cluj şi în special domnului Alin Tişe să respecte «planul de acțiune» pentru implementarea Strategiei judeţene antidrog în perioada 2017-2020 la nivelul județului Cluj, care avea ca obiective generale reducerea traficului și consumului de droguri din județul Cluj, cu un plan riguros de acţiuni, evenimente, termene clare, anuale, până în 2020”, susține deputatul PSD Horia Nasra.


Nu mai puțin de 14 luni au trecut de la acel apel, iar nicio măsură nu a fost luată, se plâng PSD-iștii clujeni, care îl acuză pe șeful forului județean că nu își duce la bun sfârșit strategia antidrog propusă în urmă cu doi ani. „Domnule Alin Tişe, care este stadiul strategiei antidrog a Clujului, pe care v-aţi asumat-o în 2017? Chiar trebuie să se producă o tragedie pentru a vă trezi la realitate?”, se mai arată în textul comunicatului.

„În acelaşi timp, le solicit consilierilor judeţeni din ATOP Cluj (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică – aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj) un raport în scris cu privire la situaţia alarmantă prezentată de Agenţia Naţională Antidrog Cluj şi DIICOT Cluj. Oare chiar încasaţi nişte bani lunar fără măcar să vă pese de viitorul copiilor şi nepoţilor voştri?”, cere liderul PSD Cluj.


De asemenea, Horea Nasra solicită tuturor consilierilor judeţeni, preşedintelui Alin Tişe, vicepreşedinţilor instituţiei, măsuri „concrete şi imediate” pentru stoparea creşterii consumului de droguri în Cluj, dar şi un plan pe termen mediu şi lung. Președintele filialei județene a social-democraților consideră că această speţă trebuie să fie pe primul loc în ordinea de zi a viitoarei şedinţe a Consiliului Judeţean Cluj.

abonare newsletter