monitorulcj.ro Menu

Actualitate

GLUMĂ MACABRĂ. Un minor de 10 ani din Florești a pus pe jar autoritățile. A apelat 112 și a anunțat că a fost răpit

Polițiștii au fost sesizați, marți, 30 iulie, în jurul orei 20:00, cu privire la faptul că o persoană, a cărei voce părea a fi de copil, a apelat numărul unic de urgenţă 112 şi a anunţat că a fost prinsă de mai mulţi infractori şi că se află într-o dubă.

“Apelantul a refuzat să ofere detalii privind identitatea sa. În urma apelului, s-a înregistrat un dosar penal privind săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal şi s-au activat toate resursele avute la dispoziţie pentru soluţionarea cazului. Imediat s-a constituit o echipă operativă, coordonată de procuror, formată din poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Serviciului pentru Acţiuni Speciale în scopul depistării apelantului şi luării măsurilor care se impun. De asemenea, au fost angrenaţi poliţişti din cadrul Direcţiei Operaţiuni Speciale, Unităţii Centrale de Analiză a Informaţiilor şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca”, transmite IPJ Cluj.

Polițiștii spun că “de la primirea apelului, pentru toţi cei implicaţi a început o cursă contra cronometru care s-a încheiat în cursul zilei de azi, când a fost depistat apelantul”.

“În acest interval de timp s-au derulat multiple activităţi investigative pe toate palierele (verificări în teren, măsuri specifice, măsuri tehnice etc.), încontinuu. Apelantul a fost depistat la domiciliu, în localitatea Floreşti, stabilindu-se că este vorba despre un minor în vârstă de 10 ani. De asemenea, s-a stabilit că este în afara oricărui pericol, iar apelul 112 s-ar fi efectuat ,în joacă, situaţia expusă nefiind reală”, mai spun oamenii legii.