Actualitate

Două hoațe adolescente, cunoscute de tot orașul, TERORIZEAZĂ în continuare clujenii!

În decursul a câtorva ore, zeci de clujeni s-au plâns, pe Facebook, că au fost prădați de două hoațe adolescente, cu mult tupeu și nerușinare.

O clujeancă a postat mai multe fotografii în care una din ele se vede bine. Oamenii spun că sunt „două hoațe vestite din cartierul Iris”, potrivit clujust.ro. Clujeanca Adriana Silaghi a postat câteva imagini cu fetele, însoțite de următorul mesaj: „Cluj-Napoca, 29.07.19, ora 16:20. DOUĂ HOAȚE TINERE, BINE ÎMBRĂCATE, în stația de autobuz de pe str. Memorandumului, zona farmaciei Ducfarm! Mare atenție! Operează – fură și în magazinele Sora!”.

Ulterior, femeia a povestit ce a pățit: „în timp ce eu intram în farmacie, una din ele m-a îmbrâncit ușor și și-a băgat mâna pe sub brațul meu stâng și mi-a furat telefonul din geantă. Apoi i l-a dat celeilalte. Nu au mai putut ieși din farmacie, deoarece o doamnă le-a blocat în ușa farmaciei și mi-a atras atenția. Hoața a lăsat telefonul pe balustrada scărilor interioare. Au negat și au ieșit din farmacie. M-am luat după ele și am reușit să fac câteva poze. Apoi, doamna care le blocase în farmacie mi-a zis că intenționat intrase și dânsa, deoarece le-a recunoscut. Fuseseră la furat și în magazinele Sora. Dânsa lucrează acolo, într-unul din micile magazine/buticuri de la parter”.


Comentariile la postare nu au întârziat să apară din partea clujenilor care au fost furați de aceleași hoațe sau a căror copii au rămas fără bunuri. „Acum de o jumătate de oră a încercat să fure telefonul fetiței mele din geantă! Un pic mai în sus de Sora! Săraca, speriată, fugind a venit la mine la lucru!”, a scris o altă femeie.

„În stație la Expo Transilvania mi-au furat din rucsăcel portmoneul! Marți, săptămâna trecută pe la ora 14:30!”, a scris un bărbat. Altcineva a scris că cele două „acționează” și în Parcul Central.


„Aveți grijă! Ieri au încercat să îi fure ghiozdanul soției. Mariana stătea cu o prietenă pe banca în parc când a simțit că se mișcă ceva. Îi dispăruse ghiozdanul. Două dintre fete îi ziceau că a fugit o doamnă cu rucsacul ei. Mariana s-a uitat în jur și nu a văzut pe cineva fugind, dar a văzut un container albastru în spatele băncii, și când s-a uitat sub el, rucsacul era acolo, ca norocul cu toate în el. Cea care îl luase apucase doar să îl ascundă”, a povestit clujeanul.

Mall-uri, magazine, autobuze... nimic nu le scapă!

Un alt utilizator a povestit cum a fost prădat în Iulius Mall: „Pe mine m-au urmărit din autobuz până la intrarea în Iulius Mall, unde în ușa rotativă mi-au deschis ghiozdanul și mi-au luat portofelul din el și au fugit. Am făcut rost de filmările de la Iulius și au ajuns la poliție, însă acolo s-a terminat procesul, părea puțin neinteresant să fie rezolvat. În momentul în care m-am prezentat la poliție, mai era încă un caz asemănător, la Iulius, două fete descrise exact cum erau în filmarea din cazul meu, furaseră un telefon din geantă”.


„Mi-a furat geanta, acum, în piața Mihai Viteazul. Aveam acte, bani și accesorii” sau „Au furat și în Outlet, pe Eroilor acum o lună...” sunt alte comentarii în care clujenii se plâng că sunt furate de cele două adolescente. Ba mai mult decât atât, una dintre ele este și agresivă, un părinte dezvăluind că i-a fost lovită fetița, moment suprins de o cameră de supraveghere: „În data de 26 iulie 2019, pe str. Memorandumului, a lovit-o și pe fetița mea și pe o prietenă de-a ei și probabil or fi vrut să le fure ceva după care au urcat în autobuzul 6”.

Sunt „vestitele hoațe din Auchan Iris”, a scris un clujean, care așteaptă și el măsurile polițiștilor clujeni. „Pe mine m-au tras de păr în autobuz și mi-au deschis geanta” sau „La fel am pățit și eu cu ele, pândeau geanta în autobuz, gata sa pună mâna pe ea. Nu este prima dată, dacă ești atent, le nimerești zilnic pe câte un traseu”, se plâng alte două clujence.


„Pe astea două le-am prins la furat în Piața Unirii, pe când să chem poliția care era în Piața Unirii, borâtele au luat-o la fugă”, „Fata asta e învățată de mică să fure, de pe la 8-9 ani fură... de atunci o știu eu, dar cine știe de când fură!”, ori „Mare atenție, a încercat să îmi fure din geantă și nu a reușit, a negat și m-a înjurat când am întrebat-o de ce umblă cu furatul. Menționez că mai erau două fete cu ea și lucrau împreună”, sunt alte reacții din zecile de comentarii ale clujenilor.

Contactat de Monitorul de Cluj, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Cluj, Traian Morar a confirmat că există cel puțin șapte plângeri la adresa adolescentelor în cauză, soluționate. Acesta a explicat că fetele, trei la număr, toate din Cluj-Napoca și înrudite, acționează în grupuri de câte două și au vârsta de doar 12-13 ani! Deși au fost plasate de cel puțin trei ori în centre pentru minori, părinții fetelor au venit a doua zi și le-au scos de acolo. Evident, adolescentele s-au întors ulterior „la treabă”, iar având în vedere vârsta lor, acestea nu pot fi trase la răspundere.

Ultimele Stiri
abonare newsletter