Actualitate

Distracţia de 1 Decembrie şi Revelion în Cluj, mai scumpă de la an la an

Primăria Cluj-Napoca va aloca 700.000 de lei din bugetul local pentru organizarea evenimentelor 1 Decembrie – Ziua Națională a României și Revelion 2019.

Consilierii locali vor aproba alocarea sumei de 700.000 de lei de la bugetul local pe anul 2019 pentru organizarea manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României şi Revelionului 2022.

Astfel, pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local din 1 august se află un proiect de hotărâre privin aprobarea alocării sumei de 700.000 lei de la bugetul local pe anul 2019 pentru organizarea evenimentelor “1 Decembrie – Ziua Naţională a României” şi “Revelin 2020”.


“În fiecare an, ziua de 1 Decembrie – Ziua Națională a României – este marcată la Cluj-Napoca printr-o serie de manifestări oficiale de tradiție, dar și prin ample acțiuni cultural-artistice care reconstituie atmosfera istorică premergătoare Unirii de la 1 decembrie 1918 când Transilvania s-a unit cu Principatele Române. Sărbătorirea Anului Nou reprezintă un eveniment de referinţă celebrat în toată lumea, în funcţie de tradiţia fiecărei naţiuni. Activităţile pe care municipalitatea le va organiza cu ocazia Zilei Naţionale a României şi a Revelionului 2020 vor avea în centrul atenţiei sărbătorirea a 100 de ani a mai multor instituţii importante din comunitatea clujeană”, se arată în documentul citat.

Potrivit proiectului de hotărâre prin care vor fi alocați acești bani, municipiul Cluj-Napoca a devenit unul dintre cele mai importante orașe din Europa în ceea ce privește evenimentele cultural-artistice.


“Cu festivaluri de talie internațională precum TIFF, Untold, Jazz in the Park, municipiul nostru a ridicat standardele acestui gen de activități. Activităţile pe care municipalitatea le va organiza vor avea în centrul atenţiei sărbătorirea a 100 de ani a mai multor instituţii importante (Universitatea Babeş-Bolyai, Universitatea de Medicină şi Farmacie, USAMV, Teatrul Naţional Cluj-Napoca, Opera Naţională Română Cluj-Napoca, Clubul Sportiv Universitatea Cluj, Colegiul Naţional George Bariţiu etc) pentru că ne dorim să celebrăm cum se cuvine acest an istoric al comunităţii clujene. Aşadar, ziua de 1 Decembrie reprezintă un eveniment de referinţă celebrat în toată ţara, un moment deosebit, de bucurie şi sărbătoare pentru români şi clujeni deopotrivă. Aceştia şi-au făcut un obicei frumos în a petrece împreună cu cei dragi în pieţele tradiţionale din centrul oraşului”, susține municipalitatea.

Conform analizei cheltuielilor din anii anteriori, bugetul pe capitole solicitat pentru evenimentele 1 Decembrie și Revelion 2020 este: cheltuieli legate de prestațiile artiștilor (onorariu, transport, cazare și masă) – 250.000 lei, costurile pentru iluminat arhitectural ajung la suma de 50.000 de lei, promovarea evenimentelor implică cheltuieli de 50.000 de lei, costurile pentru spectacolele de artificii reprezintă 100.000 de lei, realizarea unor spectacole multimedia de lasere și video mapping – 150.000 lei.


Reamintim că anul trecut, Primăria Cluj-Napoca a alocat 600.000 de lei din bugetul local pentru organizarea evenimentelor 1 Decembrie – Ziua Națională a României și Revelion 2019.

Ultimele Stiri
abonare newsletter