Actualitate

Statul român este INCAPABIL să își APERE CETĂȚENII. Cazul fetei ucise la Caracal nu e singular. Vă mai amintiți de Larisa (6 ani) violată și ucisă la Iași? Plus alte cazuri

Sistemul şi-a arătat din nou limitele în cazul fetiţiei ucise în Caracal, fiind doar un alt caz pe o listă lungă în care bâlbele și incompetența autorităților și letargismul statului au răpit vieţile unor români.

Alexandra Măceşeanu a murit cu zile într-o casă din Caracal după ce a aşteptat 19 ore ca autorităţile să localizeze un apel disperat făcut de o fată de 15 ani la numărul unic de urgenţă 112. Adoleşcenta a fost răpită şi ucisă cu sânge rece de Gheorghe Dinca, în ciuda faptului că la un moment dat a reuşit să vorbească cu cei care ar fi trebuit să îi salveze viaţa.

Autorităţile din Caracal nu au reuşit să ajungă preţ de 19 ore la locul în care era batjocorită această tânără, deşi au primit informaţii preţioase din partea Alexandrei. Cazul se înscrie pe o listă lungă în care bâlbele și incompetența autorităților și letargismul statului au răpit vieţile ... românilor.


CAZUL LARISEI CHELARU

În 2005, Larisa Chelaru, o fetiţă de numai 6 ani din Iaşi, a fost abuzată sexual şi ucisă de un vecin minor. Poliţia ieşeană nu a reuşit să găsească cadavrul victimei preţ de două luni, iar totul iese la iveală după ce un vecin găseşte cadavrul în ghena de gunoi a blocului. Robert Ciobanu a fost autorul crimei, minor la momentul respectiv, şi a fost condamnat la 20 de ani de închisoare, dar după 9 ani a ieşit din penitenciar pentru bună purtare. În timpul anchetei, un taximetrist a fost la un moment dat principalul suspect şi a decis să îşi pună capăt zilelor, deşi în cele din urmă s-a dovedit că este nevinovat.


TRAGEDIA DIN APUSENI

În ianuarie, 2014, un avion pilotat de Adrian Iovan s-a prăbuşit în Munţii Apuseni, dar primii care au ajuns la faţa locului au fost nişte simpli localnici care au ajuns acolo după mai bine de 5 ore în care autorităţile încercatu să găsească aeronava. Iovan şi tânără Aura Ion au decedat până la sosirea echipelor de intervenţie din cauza rănilor şi a gerului. STS-ul  şi-a arătat limitele şi la vremea respectivă indicând puncte de reper la mare distanţă de locul în care s-a produs incidentul.


DEZASTRUL COLECTIV

Octombrie, 30, 2015. O zi pe care mulţi nu o vor uita niciodată. Ziua în care un incediu a cuprins clubul Colectiv din Bucureşti în timpul concertului celor de la Goodbye to Gravity. În urma incendiului, la clubul Colectiv au decedat un număr de 64 de persoane. Pe lângă cele 26 de persoane decedate în incinta clubului și de una care a murit în drum spre spital, în faza inițială au fost identificate alte 186 de persoane rănite, din care 146 au fost spitalizate. În următoarele săptămâni au decedat alte 33 de persoane din cauza arsurilor.


FEMEIE DISPĂRUTĂ DE 20 DE ANI DIN CLUJ

Actual de Cluj a prezentat povestea Ioanei Miron, o femeie care a dispărut dintr-o garsonieră aflată pe strada Bucegi din Mănăştur. La mai bine de 19 ani de la dispariţia femeii, nimeni din cadrul Poliţiei Române nu poate spune cu exactitate ce s-a întâmplat. Femeia nu avea copii, locuia singură, iar la un moment dat a dispărut la aproximativ 6 ani de la momentul în care vânduse locuinţa. Nimeni nu ştie nimic de banii obţinuţi pe locuinţă sau de trupul femeii.

Etichete: iasi crima caracal
abonare newsletter