Actualitate

Mai mulți clujeni au aprins lumânări în centrul orașului pentru fetele din Caracal, ucise cu bestialitate

Vineri seară, mai mulți clujeni s-au întâlnit în Inima Orașului pentru a aduce un omagiu celor două fete care au fost ucise în Caracal. Au aprins lumânări și ținut un moment de tăcere.

Foto: Tiberiu Ion Foto: Tiberiu Ion

Două fete au fost ucise cu bestialitate. Autoritățile nu au intervenit prompt. Mai mulți clujeni au vrut să le aducă un omagiu.

„Pentru ce au pățit acești copii nu există cuvinte. Și pentru prostia și incompetența autorităților cu atât mai puțin. Nu ne permitem să ne oprim până când toți cei care au contribuit la aceste acte criminale nu sunt maturați din toate funcțiile publice. Moartea fiecărui copil și a fiecărui tânăr din vina statului, a autorităților este o crimă la care suntem cu toții complici. Este un eșec al întregii societăți. Este o scufundare într-un neant infinit. Două fete au murit pentru că noi nu putut face nimic.Pentru că cei plătiți din banii noștri, din banii părinților lor, nu și-au făcut datoria”, au transmis cei de la Umbrela Anticorupție.


Ulterior, cei câțiva clujeni au rămas să discute, să caute răspunsuri la întrebarea „Ce facem pentru ca astaa să nu se mai repete niciodată?”.

Polițiştii români anchetează în prezent unul dintre cele mai grave cazuri de presupus omor petrecut în România în ultimele decenii. Două adolescente ar fi fost răpite de un bărbat din Caracal, care le-ar fi ucis, după care le-ar fi tranşat şi incendiat o parte din rămăşiţele trupeşti.


Bărbatul suspectat de uciderea unei fete de 15 ani din Caracal, dispărută în urmă cu câteva zile, a fost identificat vineri, se află în custodia Poliţiei şi este audiat, potrivit purtătorului de cuvânt al IGPR, Georgian Drăgan, la locuinţa lui fiind identificate, în urma unor percheziţii, rămăşiţe care par a fi de natură umană.

El a declarat că minora a sunat la 112, ocazie cu care a spus că a fost sechestrată de un bărbat, iar în urma apelului, STS a transmis o arie în care s-ar afla minora, cu trei locaţii.


În butoiul în care au fost găsite aceste rămăşiţe, potrivit acestuia, au fost identificate şi bijuterii ce par a fi ale fetei dispărute pe data de 24 iulie, iar poliţiştii iau în calcul şi varianta ca în acel butoi să existe şi rămăşiţele unei alte fete, dispărută în urmă cu două luni în zona respectivă.

Bărbatul suspectat ar fi luat în maşină, la ocazie, tinere din comunele învecinate Caracalului, apoi le ducea acasă. Casa bărbatului este împrejmuită cu ziduri din cărămidă şi ciment şi în grădină ar avea săpate gropi umplute cu apă. Bărbatul ar fi avut în curte mai mulţi câini, iar în ultimul apel telefonic, fata de 15 ani ar fi spus că e într-o curte cu mulţi câini.


În urmă cu două zile, mama fetei de 15 ani, din comuna Dobrosloveni, a anunţat dispariţia acesteia după ce minora a plecat spre Caracal şi nu a mai revenit acasă.

 

Etichete: caracal lumanari omagiu
abonare newsletter