Actualitate

Clujenii comandă tot mai mult mâncare online. Care sunt preferințele

Numărul comenzilor online pentru mâncare s-a dublat în luna iunie, comparativ cu începutul anului, topul oraşelor fiind condus de Bucureşti, urmat de Cluj, reiese dintr-o analiză realizată de către o platformă de comenzi online.

Conform datelor centralizate, cele mai comandate preparate pe platforma de comenzi online, în primul semestru al anului 2019, au fost preponderent din bucătăria internaţională, iar în topul preferinţelor românilor primele cinci locuri sunt ocupate de burgeri, ciorba de văcuţă, pizza, pacheţelele de primăvară şi plăcinta de vişine.

De asemenea, Bucureştiul se află pe primul loc în clasamentul oraşelor în care s-au realizat cele mai multe comenzi, urmat de Cluj-Napoca şi Timişoara.


În ceea ce priveşte cea mai mare comandă din perioadă analizată, aceasta a fost efectuată în Cluj-Napoca, în valoare de 1.349,5 lei, şi a inclus 13 meniuri Pizza 2+2 Gratis XL.

În primele trei luni ale anului 2019, numărul restaurantelor noi listate pe platformă a crescut, în medie, cu peste 132%, comparativ cu aceeaşi perioadă din 2018. Numai în luna iunie, numărul restaurantelor este cu aproape 50% mai mare faţă de începutul anului, precizează sursa citată.


La capitolul modalităţi de plată preferate de către clienţii foodpanda în prima parte a anului, 77% dintre aceştia au ales să plătească cash, iar restul de 23% au achitat comenzile online.

Pe parcursul primului semestru, în medie aproximativ trei sferturi (75%) dintre comenzi au fost plasate online, în creştere cu 12% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

Etichete: cluj mancare
Ultimele Stiri
abonare newsletter