Actualitate

O clujeancă de doar 13 ani, fenomen sportiv! Alisia Perșa face 100 de flotări și 500 de genoflexiuni FOTO/VIDEO

Alisia are doar 13 ani, iar în urmă cu doi ani și-a descoperit pasiunea pentru sport. A învățat singură, acasă, cum se fac exercițiile, iar acum a ajuns să facă peste 100 de flotări și peste 500 de genoflexiuni.

Alisia Perșa are doar 13 ani, este clujeancă și a terminat clasa a VII-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”. Este bună la învățătură, terminând a patra la ea în clasă, cu media 9,76. La prima vedere, pare o fetiță ca oricare alta. Însă, dacă te uiți mai atent, îi vezi mulsculatura formată, fiindcă Alessia face sport în fiecare zi.

Exemplu din familie

Totul a început când mama Alisiei a început să meargă la o sală de sport. Uneori, făcea exercițiile și acasă, iar fiica ei i s-a alăturat. De la ceea ce părea a fi doar un joc atunci, s-a ajuns la o mare pasiune.


„Am început să fac sport după câteva luni după ce a început mami. Ea mergea la sală, dar din când în când făcea unele exerciții și acasă. În acea perioadă eu stăteam mult la calculator. Încetișor am început să fac exerciții cu mami”, povestește Alisia.

Fiindcă după o vreme a început să simtă nevoia unor exerciții mai complexe, a început să urmărească filmulețe pe internet, reușind apoi să uimească pe toată lumea cu rezistența ei.


„Așa m-am apucat de Calisthenics/Street Workout. Mami mă susține, îmi cumpără accesoriile de care am nevoie. Prima mea experiență cu publicul a fost la sală unde mergea mami, acolo am stat 30 de minute în Plank (n.red planșă)”, își amintește fetița.

Planșa este un exercițiu care este simplu de executat, dar lucrează toate grupele de mușchi din zona abdomenului și cea lombară, precum și anumite grupe de mușchi alre brațelor și picioarelor. Deși este simplu de executat, are un nivel de dificultate sporit. Trebuie să menții corpul în linie dreaptă, fără să cobori bazinul, iar privirea trebuie să fie îndreptată spre podea.


Calisthenics/Street Workout este antrenament cu greutatea corpului. Există o multitudine de exercitii cu propria greutate, prin care se pot lucra și modela absolut toate grupele de mușchi. Exemplu: flotări (plus diferite modalități pentru tonificarea pieptului, tricepsului), tracțiuni (plus diferite prize pentru spate și bicepși), genuflexiuni pentru picioare, exerciții cardio precum, alergare pe loc (sau cu genunchii la piept).

Sport în fiecare zi

Astfel, Alisia a ajuns să se antreneze zilnic, încercând exerciții din ce în ce mai complexe.


„Mă antrenez în fiecare zi acasă, aproape de câte ori trec pe lângă bara de tracțiuni sau când simt nevoie (asta se întâmplă destul de des). Câteodată îmi chem prietenele la mine ca să stea să povestim în timp ce fac. Sunt zile când le pun și pe ele să facă. Uneori vine surioara mea și stă cu mine. Ea mă filmează ca să văd dacă fac corect exercițiul”, spune Alisia.

De vreo două luni, Alisia mărturisește că i s-a schimbat puțin programul. Merge de luni până vineri la o sală de sport și este antrentată de Personal Trainerul Tiberiu Băiță, care a fost surprins de micuță, când a văzut-o ce exerciții poate să facă, în cadrul unui festival dedicat sportului care a avut loc în Cluj-Napca în urmă cu puțin timp. Alisia spune că sala de sport este „terenul ei de joacă”.


A uimit sute de persoane la Sibiu

Tânăra clujeancă a reușit să uimească toți concurenții de la un festival de street workout la Sibiu, reușind să facă 109 flotări și 510 genoflexiuni. De asemenea, a câștigat una dintre cele mai dificile probe, reușind să stea 13 minute și 31 de secunde în plank.

Etichete: sport clujeanca
Ultimele Stiri
abonare newsletter