monitorulcj.ro Menu

Actualitate

Recital de Tango la Muzeul Etnografic al Transilvaniei cu strângere de fonduri

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, îi așteaptă pe clujeni în data de 26 iulie, de la ora 18:00, la evenimentulun recital de Tango argentinian.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală „Cluj Tango Orchestra", care își propune să aducă în fața publicului larg muzica autentică a tangoului argentinian din Buenos Aires.

„Scopul acestui concert este de a strânge fonduri pentru achiziționarea unui bandoneon, instrument ce se fabrica manual în Germania, neexistând în Romania. Momentan, instrumentul care îl are orchestra este cu titlu de împrumut, pentru o perioadă determinată. Acest proiect de strângere de fonduri pentru bandoneon a fost inițiat în România de Lucian Stan, campion european de tango argentinian, dansator profesionist si profesor pedagog în arta tango-ului, prieten de suflet al muzicienilor. Pe baza unei propuneri susținute de Argentina și Uruguay, tangoul a fost inclus în anul 2009 pe Lista reprezentativă UNESCO a patrimoniului cultural imaterial al umanității, bandoneonul fiind o componentă foarte importantă a acestuia”, au transmis organizatorii evenimentului.

Orchestra de tango care oferă recitalul de la Muzeul Etnografic al Transilvaniei este prima înființată în Transilvania.