Actualitate

Cum a răspuns DJ-ul care a pus manele la Electric Castle, mesajului organizatorilor

Tommy Cash, DJ-ul care a starnit un val de nemulțumiri după ce a mixat „Așa sunt zilele mele” a lui Adrian Minune, a publicat o replică pe rețelele de socializare.

Piesa „Aşa sunt zilele mele” a lui Adrian Minune s-a auzit, vineri noaptea, la Electric Castle, fiind mixată de către DJ-ul din Estonia Tommy Cash.

Organizatorii fetivalului au fost dezamăgiţi de alegerea lui Tommy Cash şi au anunţat că nu va mai urca niciodată pe o scenă la Electric Castle: „Thank you, Tommy Cash! For your last ever performance at Electric Castle” (Mulțumim, Tommy Cash! Pentru ultima ta participare vreodată la Electric Castle).


Ideea lui Tommy Cash a venit după ce un Salvatore Ganacci a mixat la Never Sea piesa „Aşa sunt zilele mele”, fiind aclamat de zecile de mii de fani prezenţi la festival.

Artistul a primit sute de mesaje care înjură festivalul și câteva care-i transmit să nu se mai întoarcă niciodată în Bonțida.


„Le voi urma sfatul”, mi-a spus el. Apoi explică cum i se pare „înjositor, oribil și șocant” că „există oameni care consideră că un stil de muzică e destinat săracilor și needucaților” și hilar că organizatorii EC „se consideră prea elitișiti” ca să-l lase să incorporeze în setul său o piesă care a fost cântată în trecut în România.

„Nu voi mai cânta niciodată la Electric Castle, până când promoterii nu se vor autoeduca să fie buni cu persoanele mai puțin norocoase și nu se vor opri din a înjosi oamenii pentru gustul lor muzical sau backgroundul cultural”, mai spune artistul, potrivit Vice.

EC a avut anul acesta angajați în festival trei sute de romi, majoritatea din Bonțida. Persoanele cu deficiențe de auz au avut intrare liberă, un ring de dans special conceput pentru ei și o traducătoare a versurilor în limbajul semnelor.


Citește și: Manele şi la Electric Castle după Neversea. Organizatorii au rupt colaborarea cu DJ-ul care a mixat

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter