Actualitate

Cine trebuie pedepsit pentru gunoaiele de pe malul Someșului? „Amenzile nu sunt o soluție”

În cadrul Someș Delivery, a avut loc o inițiativă care avea ca scop să scoată în evidență frumuseațea Someșului și a malurilor sale. S-au descoperit, însă, munți de gunoaie. Apele Române spun că este imposibil să fie remediată situația.

Participanţii la Somes Delivery, au scot la iveală o altă față a râului, cea plină de gunoaie, între Cluj-Napoca şi Floreşti. Resturi din construcţii, saci de moloz, haine, plastic, cauciucuri, gunoaie, toate stau aruncate pe malurile Someşului printre vegetaţia neîngrijită.

Reprezentantul Administraţiei Bazinale a Apelor Someş-Tisa, Ioan Curt, susţine că situaţia este neschimbată de mai mulţi ani şi responsabilitatea pentru curăţarea malurilor revine primăriilor:  „A fost un control în primăvară la toate primăriile din judeţ, control pe care-l face înainte de topirea zăpezii, iar Primăria Floreşti a fost atenţionată cu privire la faptul că malurile în zona respectivă nu sunt curate”, scrie Adevărul.ro.


Curt a mai susţinut că nu a amendat Primăria Floreşti şi nu crede că amenzile sunt soluţia. Acesta mai spune că "localnicii care stau pe o lungime de circa 200 de metri aruncă deşeurile pe malurile Someşului. Am impresia că se duc şi fac curat în zona de construcţii şi aruncă deşeurile în fundul curţii”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter