monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Cine trebuie pedepsit pentru gunoaiele de pe malul Someșului? „Amenzile nu sunt o soluție”

În cadrul Someș Delivery, a avut loc o inițiativă care avea ca scop să scoată în evidență frumuseațea Someșului și a malurilor sale. S-au descoperit, însă, munți de gunoaie. Apele Române spun că este imposibil să fie remediată situația.

Participanţii la Somes Delivery, au scot la iveală o altă față a râului, cea plină de gunoaie, între Cluj-Napoca şi Floreşti. Resturi din construcţii, saci de moloz, haine, plastic, cauciucuri, gunoaie, toate stau aruncate pe malurile Someşului printre vegetaţia neîngrijită.

Reprezentantul Administraţiei Bazinale a Apelor Someş-Tisa, Ioan Curt, susţine că situaţia este neschimbată de mai mulţi ani şi responsabilitatea pentru curăţarea malurilor revine primăriilor:  „A fost un control în primăvară la toate primăriile din judeţ, control pe care-l face înainte de topirea zăpezii, iar Primăria Floreşti a fost atenţionată cu privire la faptul că malurile în zona respectivă nu sunt curate”, scrie Adevărul.ro.


Curt a mai susţinut că nu a amendat Primăria Floreşti şi nu crede că amenzile sunt soluţia. Acesta mai spune că "localnicii care stau pe o lungime de circa 200 de metri aruncă deşeurile pe malurile Someşului. Am impresia că se duc şi fac curat în zona de construcţii şi aruncă deşeurile în fundul curţii”.