Actualitate

Atenţie clujeni! Poliţele RCA se vor scumpi din toamnă

Poliţele RCA s-ar putea scumpi cu aproximativ 10% din toamnă, deoarece valoarea actuală nu poate acoperi costul reparaţiilor.

Politele RCA se vor scumpi Politele RCA se vor scumpi

Şoferii clujeni şi nu numai ar putea să plătească mai mulţi bani pentru asigurările RCA din toamnă după ce mai multe companii de asigurări au anunţat că sunt pregătite să majoreze tarifele, deoarece service-urile de reparaţii au crescut tariful pentru manopera. Patronii service-urilor se apără şi ai şi au afirmat că s-a ajuns la această situaţie pentru că firmele de asigurare întârzie cu plata banilor pentru lucrările efectuate.

În prima parte a anuluii, un şofer a plătit în medie 600 de lei pentru o poliţă anuală RCA, fiind înregistrată o creşte de 3% faţă de aceeaşi perioadă din  2018, conform unor date furnizate de Autortiatea de Supraveghere Financiară.


Reprezentanţii firmelor de asigurări au declarat că manopera s-a scumpit în medie cu 14% în ultimele luni, iar dacă tarifele rămân la actuala valoare, despăgubirile ar putea fi acordate cu şi mai multe întârziere.

Practic, un clujean care a plătit anul trecut suma de 500 de lei pentru o poliţă de asigurare va fi nevoit să scoată cu aproximativ 50 de lei mai mult dint toamnă, în funcţie de firma asiguratoare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter