Actualitate

MOX, un festival pentru iubitorii de muzică și natură

MOX, Music Outdoor Festival, se află la cea de-a opta ediție și are loc la Valea Drăganului, la coada lacului.

În perioada 11-14 iulie, clujenii și nu numai sunt așteptați să petreacă un weekend cu cortul, la MOX, un festival gândit să promoveze zonele montane ale României. La fel ca anul trecut, festivalul are loc la Valea Drăganului, județul Cluj, în apropierea barajului de la Floroiu, chiar la coada lacului.

Un fenomen pentru iubitorii de natură

Music Outdoor Experience este primul festival cu obiectiv turistic din România ce și-a propus să combine un festival de muzică electronică cu o excursie de relaxare la munte, corturi, hamace, leagăne, ateliere, waterslide, biciclete, apusuri la 1000+ m altitudine, competiții, aer curat, distracție și voie bună.


Mox, în doar câțiva ani de existență a devenit un fenomen pentru cei care doresc să se rupă de realitate, să uite de telefon și de rețelele de socializare și doar să se distreze la munte, cu cortul, cu muzică bună și o familie numeroasă.

Anul acesta, la cea de-a VIII-a ediție, MOX promite să devină mai interesant ca oricând, mai ales că, din iubire pentru natură, în acest an, 600 de persoane, printre care membrii MOX, pompieri, membrii Beard Brothers, voluntari au plantat 12.000 de puieți, acolo unde natura a fost necruțătoare și a distrus o bună parte din pădure. Și, în continuare, pentru fiecare bilet cumpărat, băieții vor planta 10 puieți.


„Noi privim MOX-ul ca o excursie la munte cu cortul cu peste 2.000 de prieteni. Poate pare exagerat 2.000 de prieteni, dar nu e. Cei care vin aici înțeleg perfect la ce ne referim. Participanții sunt foarte prietenoși și deschiși să cunoască lume nouă, să își facă prieteni noi, să stea la povești noaptea la focul de tabără, să împartă o pâine cu slănină picurată, să danseze în pădure, să își creeze amintiri noi și să se bucure de fiecare moment”, a explicat Marius Bugeac, organizator MOX.

Vița de Vie, una dintre surprizele festivalului

Line-up-ul Music Outdoor Experience este unul bogat anul acesta, cu genuri muzicale care variază de la hip-hop, soul, funky, jazzy, la house, french house, oriental house, vocal house, disco, nu-disco, la drum and bass și liquid drum and bass, muzică electronică, artiști live, dub, reggae și altele. Anul acesta, cap de afiș sunt UTAH JAZZ și SILENT STRIKE, la care se adaugă MC Xander, Argatu, Vlad Dobrescu, Adrian Despot & Cezar Popescu și mulți alții, printre care și mulți DJ locali.


„Dacă focusul principal de anul acesta la capitolul the outdoor rămâne împădurirea de pe Valea Drăganului, the music devine un capitol care gravitează în jurul dorințelor muzicale ale participanților; ne-au scris,  i-am ascultat, ne-au cerut live acts, iar noi ne-am conformat, cu mare drag. Din punct de vedere muzical, ediția de anul acesta va fi una care te va face să vrei să te dezabonezi pentru patru zile de la Spotify, dar să îți păstrezi Shazamul, pentru că sigur o să ai nevoie pe viitor de piesele pe care le vei asculta la MOX. Știm că acordurile se aud mai bine în natură, și ce ar fi o ieșire cu cortul dacă nu ai avea o chitară cu tine, așa că una din surprizele de pe main stage vor fi VIȚA DE VIE ACU2TIC, live act format de către Adi Despot și Cezar Popescu. Știm că orice experiență e mai faină când ai cu cine să îți faci amintiri. Anul acesta îi încurajăm pe toți cei care vin la MOX să își ia toți prietenii cu ei, în primul rând pentru că festivalul în sine creează un sentiment pe care nu vrei să-l trăiești singur, iar în al doilea rând, cu cât e gașca mai mare, cu atât mai repede crește prima pădure MOX.”, au transmis organizatorii festivalului.

Activități pentru toate gusturile

Evenimentul iese din tiparul clasic al festivalurilor, promovându-se mai mult prin ceea ce se întâmplă la fața locului, muzica fiind doar 1/3 din motivul pentru care mergi la MOX. Ediția aceasta participanții își vor putea petrece timpul la Atelierele de Graffiti, Pictură, Atelierul de confecționa măști tradiționale (Zestrea), jocurile copilăriei, Atelierul de parkour (Primitive), sesiune de Yoga dimineața.


De asemenea, participanții pot participa la un atelier de scriere creativă sau la unul de teatru. Pot de asemenea să ia parte la activitățile pregătite de Beard Brothers, iar noaptea se vor putea bucura de cinematograful în aer liber (Cinemobilul) și de spectacole de Jonglerii cu foc.

Vor fi mai multe zonezone pentru foc de tabără, o zonă mică, una mijlocie și una mare. Festivalul a crescut de la câteva corturi, la o pădure plină. Cea de-a șaptea ediție a festivalului Music Outdoor Experience a reușit să adune anul trecut în jur de 8500 de participanți.

Ultimele Stiri
abonare newsletter