Actualitate

Legendarul Ivan Patzaichin vine la Cluj-Napoca. Someș Delivery ajunge la cea de-a 5-a ediție

Someș Delivery, un proiect independent care provoacă și testează ideile comunității pentru integrarea Someșului în viața orașului Cluj-Napoca, va avea loc în acest weekend, între 13-14 iulie.

Legendarul Ivan Patzaichin vine la Cluj-Napoca. Someș Delivery ajunge la cea de- 5-a ediție Legendarul Ivan Patzaichin vine la Cluj-Napoca. Someș Delivery ajunge la cea de- 5-a ediție

Din copilăria petrecută între Mila 23 – Sulina și pasiunea pentru sporturile pe apă, care i-au adus cele patru medalii de aur la Jocurile Olimpice de Vară, s-a născut Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23. Asociația va fi prezentă cu un atelier pentru copii, cu ambarcațiuni, iar pentru defilarea Rowmania, Ivan Patzaichin, în persoană, va fi alături de clujenii care vor participa la Someș Delivery 2019. Cei interesați se vor putea întâlni cu legendarul canoist sâmbătă, 13 iulie, de la ora 19:30, în zona Ștrandului Sun din cartierul Grigorescu.

Tot sâmbătă, de la ora 14:00, la Someș Pavilion va avea loc dezbaterea „Criza climatică la firul ierbii”, invitați fiind sociologul Maria Martelli, respectiv consultantul de mediu Flaviu Petean. „Ce înseamnă criza climatică pentru tine? Cum te va afecta? De ce nu auzi niciunde despre cum se poate rezolva criza climatică, provocarea secolului XXI? Alături de Flaviu și Maria, aflăm de ce statul și capitalul nu combat criza climatică și cum putem schimba asta”, se arată în textul invitației.


Duminică, 14 iulie, de la ora 17:00, la Terasa SD va avea loc dezbaterea „Punți, nu garduri”, moderată de deputatul clujean independent Adrian Dohotaru. Printre invitați se numără: Călin Cimbrudean (secretar general Demos Cluj), Ovidiu Cîmpean (director Primăria municipiului Cluj-Napoca), Dan Clinci (coordonator Transilvania PLUS),  Adriana Măgerușan (arhitectă, Someș Delivery), Claudiu Salanță (arhitect șef al județului Cluj), George Trif (președintele USR Cluj-Napoca), Ana Horhat (peisagistă), Körösfőy Sándor (ecolog Floarea de Colț).

Unde făceau baie clujenii acum jumătate de secol?

„Există un conflict între un Cluj închis și altul deschis, care luptă pentru spații publice verzi. Clujul poate să ofere generațiilor viitoare cel mai mare parc din România, de la Podul Garibaldi în Florești. Îți imaginezi Parcul Someș? Care sunt obstacolele în realizarea acestui proiect? Cum putem să ne deblocăm imaginația ca să vedem mai mulți conectarea Floreștiului de Cluj pe Someș”, transmit organizatorii.


Tot duminică, de la ora 16:45, cu pornire de la Terasa SD în Parcul Rozelor cei interesați vor beneficia de un tur ghidat. „Cum am dat poarta jos de la Canalul Morii? De ce Parcul Rozelor este cu gard la râu? Unde făceau baie sute de clujeni zilnic acum 5 decenii? Știi unde este cea mai bogată biodiversitate a orașului? Povestim istoria unor campanii de a deschide spațiile verzi din jurul Someșului și Canalului Morii la râu, posibilitatea de a le amenaja, succese și eșecuri de etapă”, se mai arată în comunicatul celor de la Someș Delivery.

Someș Delivery este un proiect cultural realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Ultimele Stiri
abonare newsletter