Actualitate

Actorul american Rip Torn, star al serialului The Larry SandersShow, a murit la 88 de ani

Câştigător al premiului Emmy pentru rolul Artie, actorul american Rip Torn a încetat din viață.

rip-torn rip-torn

Actorul american Rip Torn, câştigător al premiului Emmy pentru rolul Artie, un producător TV incisiv pe care l-a interpretat în serialul de comedie HBO "The Larry Sanders Show", a murit marţi la vârsta de 88 de ani, relatează Reuters şi dpa.

Rip Torn, care a apărut de asemenea în blockbustere precum "Men in Black" şi "Dodgeball", a murit în locuinţa sa, a anunţat familia sa pentru Hollywood Reporter.


Cauza morţii nu se cunoaşte, însă el le-a avut alături în ultimele clipe pe soţia sa, actriţa Amy Wright, cunoscută pentru "Stardust Memories" şi "The Accidental Tourist", şi pe fiicele sale, a informat presa americană.

Caracterul său furtunos l-a făcut un personaj convingător atât pe ecran cât şi pe scena teatrului, însă i-a provocat uneori probleme pe platourile de filmare şi în viaţa privată. El a fost implicat de asemenea în incidente legate de consumul de alcool, între care arestarea sa în 2010 pentru că a intrat într-o bancă închisă pe care a confundat-o cu locuinţa sa din Salisbury, Connecticut.


El a primit o nominalizare la Premiul Tony pentru cel mai bun actor într-o piesă de teatru pentru rolul Tom Junior în producţia originală Broadway din 1959 "Sweet Bird of Youth", în care a jucat alături de Paul Newman şi Geraldine Page.

Rip Torn, care şi-a reluat rolul în versiunea pentru marele ecran din 1962, a jucat în peste 90 de filme, între care "King of Kings", "The Cincinnati Kid", "Pay Day", "The Man Who Fell to Earth", "Defending Your Life", "Men in Black", "Dodgeball" şi "Marie Antoinette". El şi-a împrumutat vocea pentru personajul Zeus în producţia Disney "Hercules"

Ultimele Stiri
abonare newsletter