Actualitate

AREST PREVENTIV pentru mama care şi-a omorât în bătaie copilul de 9 ani

Mama acuzată că şi-a omorât în bătaie copilul de 9 ani a fost arestată preventiv, duminică seara, potrivit deciziei Tribunalului Cluj. Femeia şi-a recunoscut fapta, dar nu a dat nicio explicaţie despre motivele pe care le-a avut pentru a comite acesteia.

Pe numele femeii a fost emis mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de violențăiîn familie sub forma omorului calificat

Femeia acuzată că şi-a omorât copilul, sâmbătă noaptea, mai are acasă doi fii, fratele geamăn al băiatului ucis și încă un băiat mai mare. Toţi cei trei copii urmau o şcoală de muzică. Surse din anchetă au arătat că femeia era agresivă cu cei trei copii ai săi, lucru cunoscut şi de vecini. Cei trei copii erau crescuţi de mamă şi de concubinul acesteia.


Purtătorul de cuvânt al DGASPC Cluj, Alina Chiorean, a declarat, duminică, că cei doi frați sunt afectați emoțional, iar reprezentanții instituției ar putea face demersuri pentru decăderea din drepturile părintești a mamei care a fost reținută.

“Cei doi frați, un geamăn rămas în viață în vârstă de 9 ani și un altul de 12 ani, au fost aduși de un echipaj de Poliție la Centrul de primire în regim de urgență Gavroche din Cluj-Napoca, urmare a violenței în familie, soldat cu decesul unui copil de 9 ani. Cei doi copii sunt afectați emoțional de ceea ce s-a întâmplat, iar drepturile părintești au fost delegate directorului general al DGASPC Cluj până vom face propuneri către instanță vizavi de rămasul copiilor în sistem și exercitarea drepturilor părintești. Probabil colegii mei vor face și propunere de decădere din drepturile părintești a mamei, care a fost reținută”, a spus Chiorean.


Potrivit acesteia, celor doi frați li se oferă suport emoțional și se va lucra cu ei și pe partea de consiliere psihologică.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter