Actualitate

Fetița nou-născută din Dej trăia când mama a aruncat-o în WC-ul din spatele casei

Anchetatorii au stabilit, în urma necropsiei, că fetița nou-născută, găsită decedată în haznaua unei gospodării din cartierul Ocna Dej, trăia în momentul în care a fost adusă pe lume.

Aceasta s-a născut perfect sănătoasă, cu o greutate de aproximativ 3,5 kilograme, decesul fetiței survenind la doar câteva minute după ce a fost aruncată de cea care i-a dat viață în fosa septică din spatele casei, informează Dej24.ro.

Vă reamintim, totul a ieșit la iveală după ce tânăra ar fi sunat miercuri dimineață, în jurul orei 04:00, la 112, din cauză că nu se simțea bine. La fața locului, în cartierul Ocna Dej, pe strada Viorelelor, a intervenit în scurt timp o ambulanță. După ce a fost consultată de medici, aceștia și-au dat seama că tânăra născuse în urmă cu doar câteva ore, dar pruncul era de negăsit. Echipajul medical a anunțat Poliția, iar în scurt timp locul a fost împânzit de polițiști.


Oamenii legii au demarat de îndată căutările pruncului, iar după mai multe ore acesta a fost găsit decedat, aruncat în fosa septică din spatele casei.

Tânăra din cartierul Ocna Dej riscă o pedeapsă cuprinsă între 1 și 5 ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de pruncucidere. Aceasta va fi supusă unei expertize psihiatrice care va stabili dacă aceasta avea discernământ în momentul comiterii faptei. Dacă se va stabili că nu suferise tulburări psihice, fapta ar putea fi încadrată ca omor, iar dejeanca ar putea sta ani buni în spatele gratiilor.


Mama nou-născutului a ajuns la spital și le-a spus polițiștilor că nu știa că este gravidă. Chiar dacă tânăra a refuzat să colaboreze cu anchetatorii și le-a oferit acestora mai multe variante pentru fapta comisă, în cele din urmă totul a ieșit la iveală. Criminaliștii au stabilit că în timp ce bunica și iubitul acesteia dormeau, tânăra a născut. În loc să ceară ajutorul familiei și al autorităților, aceasta a luat copilul și l-a aruncat în WC-ul din spatele casei.

abonare newsletter