Actualitate

Ne lăudăm cu colectare selectivă, dar în Mănăștur nu se ridică gunoiul cu zilele

De la 1 iulie, clujenii sunt obligați să colecteze selectiv gunoiul pe patru fracții, alfel riscă să primească amenzi usturătoare. Însă, cu toate că mulți sunt încântați de inițiativă, nu au resursele necesare pentru a sorta gunoiul, iar în unele zone pubelele nu sunt golite cu zilele.

Un astfel de exemplu este în Mănăștur, unde pubelele dau pe-afară, fiindcă mașina de salubritate nu a vizitat zona de zile întregi.

De la 1 iulie 2019, clujenii sunt obligați să colecteze selectiv deșeurile pe patru fracții: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, deșeuri redizuale/amestecate/menajere. Mulți clujeni au fost încântați de această inițiativă, văzând-o ca un pas în plus spre civilizație. Însă pentru a colecta selectiv, în cartierele de blocuri ar trebui să existe containere/pubele/puncte menajere îngropate, personalizate pentru fiecare fracție: galben (plastic/metal), albastru (hârtie/carton), verde (sticlă) și negru (deșeuri reziduale).


De asemenea, așa cum s-a anunțat, „La gospodăriile individuale (case) se va colecta în sacii de plastic colorați specific, furnizați în mod gratuit de operatorul de salubritate. Deșeurile reziduale se vor colecta în pubela furnizată de operator”.

abonare newsletter