monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Ne lăudăm cu colectare selectivă, dar în Mănăștur nu se ridică gunoiul cu zilele

De la 1 iulie, clujenii sunt obligați să colecteze selectiv gunoiul pe patru fracții, alfel riscă să primească amenzi usturătoare. Însă, cu toate că mulți sunt încântați de inițiativă, nu au resursele necesare pentru a sorta gunoiul, iar în unele zone pubelele nu sunt golite cu zilele.

Un astfel de exemplu este în Mănăștur, unde pubelele dau pe-afară, fiindcă mașina de salubritate nu a vizitat zona de zile întregi.

De la 1 iulie 2019, clujenii sunt obligați să colecteze selectiv deșeurile pe patru fracții: plastic/metal, hârtie/carton, sticlă, deșeuri redizuale/amestecate/menajere. Mulți clujeni au fost încântați de această inițiativă, văzând-o ca un pas în plus spre civilizație. Însă pentru a colecta selectiv, în cartierele de blocuri ar trebui să existe containere/pubele/puncte menajere îngropate, personalizate pentru fiecare fracție: galben (plastic/metal), albastru (hârtie/carton), verde (sticlă) și negru (deșeuri reziduale).


De asemenea, așa cum s-a anunțat, „La gospodăriile individuale (case) se va colecta în sacii de plastic colorați specific, furnizați în mod gratuit de operatorul de salubritate. Deșeurile reziduale se vor colecta în pubela furnizată de operator”.