Actualitate

Raed Arafat promite că SMURD Cluj va avea elicopter în septembrie

Regiunea Nord-Vest va avea, din septembrie, un elicopter de intervenţie, care va avea baza la Jibou, a anunţat vineri şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat Raed Arafat.

"În final pot să spun, pentru că de fiecare dată când vin la Cluj sunt întrebat când va avea regiunea asta elicopterul funcţional, şi am să vă răspund. S-a terminat construcţia platformei de aterizare, dacă totul este bine, în primele 10-15 zile ale lunii septembrie regiunea dumneavoastră va avea un elicopter operat de Cluj, poate în colaborare cu Oradea, o să vedem ca număr de medici, dar va fi elicopterul, începută activitatea lui, în luna septembrie. (...) Cu siguranţă, trebuie să începem pregătirile pe partea medicală, să pregătim personalul care va lucra pe acest mijloc de intervenţie care va fi extrem de important pentru întreaga zonă", a spus Raed Arafat.

El a vorbit şi despre perioada de început a SMURD Cluj, înfiinţat pe 1 iulie 1994.


"Ne-am întâlnit să sărbătorim un lucru la care am muncit cu toţii. (...) Ce implicare a fost la Cluj ca să fie ceva făcut şi aici în 1994! Ştiu ce suflet s-a pus de către pompieri şi ştiu că nu se putea porni fără implicarea fiecăruia şi mai ales a voluntarilor, iar Clujul este unul dintre judeţele care a păstrat tradiţia cu voluntarii, iar voluntarii acoperă mult din activitatea medicală a SMURD în maşina de terapie intensivă, alături de medicii de la UPU, Spitalul Judeţean, asistenţi", a mai spus Raed Arafat.

SMURD Cluj a aniversat, vineri, într-un cadru festiv, în prezenţa a sute de participanţi, 25 de ani de activitate.


Printre alţii, au fost prezenţi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, dr. Raed Arafat, inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Dan-Paul Iamandi, prefectul Ioan Aurel Cherecheş, primarul Emil Boc, preşedintele UMF Iuliu Haţieganu, Ioan Florian.

abonare newsletter