Actualitate

DESTINAȚIE MORTALĂ! Mii de români merg în fiecare an să vadă acest loc. De ce e periculos?

Anual, mii de români iau cu asalt sudul Italiei pentru a vizita Insulele Eoliene. De acum încolo, se vor gândi de două ori dacă se vor aventura în astfel de locuri.

DESTINAȚIE MORTALĂ! Mii de români merg în fiecare an să vadă acest loc. De ce este periculos? DESTINAȚIE MORTALĂ! Mii de români merg în fiecare an să vadă acest loc. De ce este periculos?

Aflat tocmai în această zonă a Italiei, vulcanul Stromboli, cu o înălțime de 924 metri și una dintre cele mai captivante atracții din „Cizmă”, face însă victime. Un bărbat a decedat după ce a fost lovit de o piatră, iar o altă persoană a fost grav rănită, în timpul erupţiei vulcanului, conform primarului din localitatea Lipari, Marco Giorgianni.

Cunoscut și sub numele de „Farul Mării Mediterane”, Stromboli este unul dintre cei mai activi vulcani de pe planetă. Acesta se află într-un stadiu de erupţie aproape constantă din anul 1932, potrivit BBC News. Cu toate acestea, anual mii de turiști se cațără în vârful vulcanului pentru a admira priveliștea unică a craterului.


Conform autorităților, victima de miercuri se afla în preajma satului Ginostra de pe Insula Stromboli când s-a produs nefericitul eveniment. Deocamdată nu se știe dacă în momentul erupției se afla vreun turist în preajma craterului, cert este că, speriați de cenușa expulzată de vulcan, multe persoane s-au aruncat în apă. Între timp, serviciile de urgenţă au iniţiat imediat operaţiunile de evacuare a insulei, potrivit ANSA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter