Actualitate

Alergare pe timp de noaptea în Pădurea Hoia Baciu pentru promovarea zonei

Sâmbătă, 6 iulie, începând cu ora 21:45 va avea loc la Cluj-Napoca Hoia Baciu Night Run-World Most Haunted Forest, prima alergare tip trail running de noapte din Cluj Napoca în Padurea Hoia Baciu.

Sâmbătă, peste 500 de alergători vor alerga la lumina frontalelor în, se spune, cea mai bântuită pădure din lume. Scopul acestei alergări nocturne este, potrivit organizatorilor, acela de a promova în țară pădurea în jurul căreia s-au creat atât de multe legene.

„Nu puțini au fost cei care au afirmat că Pădurea Hoia Baciu este Triunghiul Bermudelor din România. Această pădure are un număr impresionant de mituri și legende. Se poate spune că fiecare turist care vine până aici creează o nouă legendă. În ciuda faptului că este foarte puțin cunoscută, Pădurea Hoia Baciu atrage extrem de mulți curioși. Evenimentul propune să promoveze în țară și în lume această pădure spectaculoasă, să o protejeze susținând activitățile ONG-urilor de mediu și să dezvolte dragostea pentru sport în general și alergare în particular”, au transmis organizatorii evenimentului.


Dorința de promovare a pădurii Hoia Baciu s-a tot dezvoltat în ultima perioadă. În urmă cu trei ani a fost lansat un documentar turistic care explorează subiectul pădurii Hoia-Baciu din Cluj-Napoca, unde au fost vehiculate în timp fenomene mai puţin obişnuite, va fi lansat mâine în cartierul clujean Mănăştur.

Ba mai mult, chiar și presa internațională a luat în vizor această pădure, despre care se spune că este bântuită. Jurnaliştii de la Independent au decis să petreacă o noapte în cea mai înfricoşătoare pădure din lume, aşa că au poposit la câţiva kilometri de Cluj-Napoca, în pădurea Hoia Baciu.

abonare newsletter