Actualitate

Unde să NU MERGI în concendiu în această vară!

Ministerul Afacerilor Externe avertizează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Grecia că există riscul unor incendii de vegetaţie în mai multe regiuni din Republica Elenă.

Pe fondul temperaturilor ridicate şi a intensificării vântului a fost emisă o alertă de gradul 4 (pe o scară de la 1 la 5) pentru următoarele regiuni: Peninsula Attica, Viotia, Korinthia, Achaia, Ileia, Messinia, Lakonia, Argolida, Insula Skyros, Insula Lesvos, Insula Chios.

De asemenea, o atenţionare de călătorie a fost dată de MAE pentru cetăţenii români care tranzitează sau călătoresc în Croaţia. Şi în această situaţie, din cauza temperaturilor extreme exista riscul izbucnirii unor incendii de vegetaţie în zona de coastă a ţării, în regiunile Istria, Primorje şi Dalmaţia.


Şi în Serbia se anunţă temperaturi peste limita normală. A fost emis un cod roşu de caniculă pentru regiunile Pomoravlje, Serbia de Est şi de Sud-Est, Kosovo şi Metohija, fiind prognozate temperaturi mai mari de 38 de grade Celsius.

Ultimele Stiri
abonare newsletter