Actualitate

Bilanțul după mega-razia polițiștilor: sute de sancțiuni, zeci de permise suspendate

În perioada 28-30 iunie, Poliția Română a derulat o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere la nivelul întregii țări.

Astfel, timp de trei zile, toate radarele au fost scoase pe șosele și autostrăzi, pentru depistarea celor care depășesc viteza legală. Poliţiştii au folosit toate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor instalate pe autospeciale și cinemometrele portabile model TruCAM.

Potrivit IPJ Cluj, în cele trei zile de acţiune, poliţiştii rutieri clujeni au controlat 895 de vehicule şi au fost nevoiţi să aplice un număr de 346 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care nu au respectat regimul de viteză pentru sectorul de drum pe care circulau.


Pentru 66 dintre conducătorii auto depistaţi nerespectând regimul de viteză, a fost dispusă şi măsura sancţionării complementare de suspendare a dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată. De asemenea, au fost constatate şi 20 de infracţiuni, în patru cazuri fiind vorba despre conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Control prelungit la Cluj-Napoca

Polițiștii din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca, Secţiile 1-7 Poliţie, cu sprijinul poliţiştilor Biroului Rutier Cluj-Napoca au continuat razia și în noaptea de 1/2 iulie, în intervalul orar 23:00 – 01:00. Astfel, oamenii legii au organizat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere, dar şi a faptelor de natură contravenţională şi penală care pot să aducă tulburarea ordinii şi liniştii publice.


În cadrul activităţilor desfăşurate au fost legitimate 58 de persoane şi au fost controlate 53 de vehicule. Abaterile de la legislaţia în vigoare au impus aplicarea a 16 sancţiuni contravenţionale, 15 dintre acestea pentru încălcări ale legislaţiei rutiere şi una pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. În cazul unui conducător auto a fost luată măsura sancţionării complementare de suspendare a dreptului de a conduce pentru o perioadă determinată.

Ultimele Stiri
abonare newsletter