Actualitate

Cluj-Napoca, al doilea oraș gastronomic al țării!

Gault & Millau a lansat ediția 2019 a ghidului de restaurante pentru România. 22 de restaurante din Cluj-Napoca au fost selectate în această ediție, Clujul devenind cel de-al doilea oraș gastronomic al țării, după București.

Din cele patru restaurante din România care au primit un scor de 15 puncte și trei bonete, două sunt din Cluj-Napoca: Baracca și Fragment. De asemenea, patru premii Gault & Millau România au fost acordate în 2019 bucătarilor și restaurantelor din Cluj: Andrei Chelaru, Fragment (15 puncte, 3 bonete) – „Marii Bucătari de Mâine”, Roland Suciu, Baracca (15 puncte, 3 bonete) – „Marii Bucătari de Mâine”, Baracca – „Echipa de servicii a anului”, respectiv Roland Szegedi, Cabinet de Vin & Cocotte (13 puncte, 2 bonete) – „Bucătarul regional al anului – Transilvania”.

În total, 183 restaurante și 92 localuri POP au fost selectate în ediția 2019 a ghidului, din cele mai importante 15 orașe – 154 de localuri fiind noutăți față de ediția din 2018. În total, restaurantele din România au primit 108 bonete, iar clasamentul astfel rezultat le aduce recunoaștere în gastronomia internaţională. Evaluările restaurantelor din ghidul de restaurante Gault & Millau România ediția 2019 au fost realizate de o echipă de 17 evaluatori dintre care 15 locali (cetățeni români și expați) și doi internaționali.


„Investiția în Gault&Millau este de fapt investiția într-o platformă globală care poate exprima clar și convingător potențialul gastronomic local, cu un impact semnificativ în HoReCa, turismul și agricultura din România. Sper ca recunoașterea oferită de echipele noastre locale și internaționale de evaluatori să genereze un nivel mai mare de încredere pentru cei care îndrăznesc să facă lucrurile cu autenticitate și asumare, cu toate riscurile și obstacolele inerente. Sper, de asemenea, ca modul în care va evolua gastronomia din România, să fie o chemare puternică pentru românii care de ani buni creează gust și experiențe culinare deosebite în alte părți ale lumii”, a declarat Alexandru Almăjeanu, fondator Gault & Millau România.

Ultimele Stiri
abonare newsletter