monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Show aviatic cu elicoptere și avioane de luptă cu prilejul Zilei Drapelului Național al României

Ziua Drapelului Naţional al României este sărbătorită an de an în data de 26 iunie.

Și anul acesta, militarii Diviziei 4 Infanterie „Gemina” participă în zona de responsabilitate a marii unităţi la ceremoniile publice de arborare a Drapelului României. Astfel, la Cluj-Napoca, în perioada 25-26 iunie, militarii din structurile subordonate Diviziei 4 Infanterie „Gemina” vor participa la manifestările dedicate Zilei Drapelului Naţional.

marți, 25 iunie, începând cu ora 19:00, în Piaţa Avram Iancu se va derula ceremonia de coborâre a Drapelului României și depunerea acestuia în Catedrala Mitropolitană. La activitate va participa garda purtătoare a Drapelului Naţional constituită din militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, acompaniată de un trompet al Muzicii Militare a Diviziei 4 Infanterie „Gemina”;


miercuri, 26 iunie, începând cu ora 11:00, în Piaţa Avram Iancu se va desfăşura ceremonia publică de înălţare a Drapelului României. Manifestarea va fi precedată de slujba de sfinţire a tricolorului în Catedrala Mitropolitană.

Detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Regimentului 317 ISR „Vlădeasa”, Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureşianu”, Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”, Batalionului 55 Comunicaţii şi Informatică „Napoca”, Grupării de Jandarmi Mobilă „Ștefan Cicio Pop” Cluj-Napoca și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” al județului Cluj.


Pe timpul defilării militarilor, cerul va fi survolat de elicoptere IAR 330 Puma Socat și aeronave de tip MIG 21 Lancer din dotarea Bazei 71 Aeriene „General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii.