Actualitate

Cum arată strada Potaissa? Cea mai nonconformistă piață de flori a prins viaţă

Florării șic, producători locali și floriști plini de imaginație vă dau întâlnire pe strada Potaissa din municipiul Cluj-Napoca între 14 și 16 iunie. Piața de flori altfel va funcționa după programul 10-23 în fiecare zi, accesul pe strada Potaissa fiind liber.

Între 14 și 16 iunie, clujenii de toate vârstele sunt așteptați pe strada Potaissa pentru a participa la cea mai nonconformistă piață de flori a orașului. De această dată, dimensiunile pieței de flori se dublează față de anii precedenți, evenimentul desfășurându-se pe un areal cuprins între intersecția cu strada Napoca și intersecția cu strada Universității. Drept urmare, pe strada Potaissa și Fortăreței (parțial) accesul auto va fi restricționat în weekendul 14-16 iunie cu acordul vecinilor.

Piața de flori altfel va fi deschisă tututor curioșilor între orele 10-23, vineri, sâmbătă și duminică. Din programul special nu vor lipsi workshopuri speciale dedicate celor îndrăgostiți de plante și flori, tradiționalul schimb de plante care a debutat anul trecut cu un mare succes, statui vivante și tineri artiști pentru care strada Potaissa devine o scenă.  


Specialiștii Asociației Peisagiștilor din România au creat spații inedite de relaxare și întâlnire și contribuind la fel ca anul trecut la decorarea străzii care conține cea mai notabilă porțiune a zidului vechii cetăți medievale. De asemenea, celebra instalație „Mi-e Dor de Tine” va fi poziționată încă o dată deasupra intrării pe strada Potaissa, locul în care a prins viață în urmă cu trei ani.

Unul dintre momentele cele mai așteptate din cadrul evenimentului se va derula duminică, 16 iunie, când reprezentanții primăriei municipiului Cluj-Napoca și locuitorii străzii Potaissa vor lua loc la o masă de discuții despre potențiale soluții de permanentizare a străzii Potaissa, în încercarea de a o reintroduce în circuitul public de interes.

abonare newsletter