Actualitate

Cât de mult au crescut temperaturile în orașul tău natal, față de anul în care te-ai născut?

Un site arată cum erau temperaturile în orașul în care te-ai născut, în anul în care te-ai născut și cu cât sunt mai mari în prezent.

Pe măsură ce lumea se încălzește din cauza schimbărilor climatice induse de om, majoritatea se așteaptă să vadă mai multe zile când temperaturile ating 32 de grade Celsius sau mai mult. Vedeți cum s-a schimbat până acum orașul tău natal și cu cât este mai cald.

Monitorul de Cluj a încercat să vadă cum s-a schimbat temperatura.


Astfel, pentru cineva născut în Cluj-Napoca în anul 1977, în acea zonă, în acea perioadă, se putea ajunge într-o singură zi pe an la temperatura de 32 de grade. În prezent, se poate ajunge la o medie de 7 zile pe an cu temperaturi de peste 32 de grade.

Pentru cineva născut în Huedin în anul 1992, în acea zonă, în acea perioadă, se putea ajunge într-o singură zi pe an la temperatura de 32 de grade. În prezent, se poate ajunge la o medie de 3 zile pe an cu temperaturi de peste 32 de grade.


Pentru cineva născut în Lugoj în anul 1983, în acea zonă, în acea perioadă, se putea ajunge în medie la 6 zile zi pe an la temperatura de 32 de grade. În prezent, se poate ajunge la o medie de 14 zile pe an cu temperaturi de peste 32 de grade.

Pentru cineva născut în Botoșani în anul 1996, în acea zonă, în acea perioadă, se putea ajunge în medie la 2 zile zi pe an la temperatura de 32 de grade. În prezent, se poate ajunge la o medie de 5 zile pe an cu temperaturi de peste 32 de grade.


Pentru cineva născut în Bistrița în anul 1994, în acea zonă, în acea perioadă, se putea ajunge în medie la 5 zile zi pe an la temperatura de 32 de grade. În prezent, se poate ajunge la o medie de 8 zile pe an cu temperaturi de peste 32 de grade.

Dacă vrei să vezi cum s-au schimbat temperaturile în orașul tău în ultimele câteva zeci de ani, click aici.

abonare newsletter