Actualitate

Directorul Colegiului “Napoca”, prins luând mită

<p />Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Cluj l-au prins în flagrant, pe 19 septembrie, pe directorul Colegiului Tehnic “Napoca”, Niculae Nistor, în timp ce primea suma de 2.000 de euro de la un denunţător, pentru a prelungi contractul de închiriere existent între societatea administrată de denunţător şi liceul amintit.

Înainte de a conduce Colegiul “Napoca, Nistor a fost în 2009 consilier local PDL, tot în 2009 fiind numit inspector general şcolar adjunct la Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Cluj.

“Contractul avea ca obiect închirierea unei ferme din patrimoniul instituţiei şcolare şi expiră la începutul lunii octombrie 2011. În schimbul sumei de bani pretinse, inculpatul Niculae Nistor s-a angajat să facă toate demersurile necesare, chiar ilegale, pentru ca societatea denunţătorului să fie declarată câştigătoare la licitaţia ce urma să fie organizată pentru închirierea fermei, precum şi să menţină nivelul actual al chiriei lunare”, se arată în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale emisă de procurorii anticorupţie. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, citate de Mediafax, denunţătorul avea datorii faţă de liceu, astfel că nu putea participa la licitaţie.


Directorul le-a spus anchetatorilor că urma să predea cei 2.000 de euro la şcoală. Tribunal Cluj a dispus ieri arestarea preventivă pentru 29 de zile a lui Niculae Nistor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter