Actualitate

Securitatea datelor și a sistemelor, principala grijă a managerilor în 2019, spun IT-iștii clujeni

Creșterea numărului de atacuri informatice asupra companiilor determină o reacție puternică din partea specialiștilor din România, responsabili cu securitatea datelor și sistemelor informatice.

Soluțiile și tehnologiile de securitate sunt pe primul loc în topul celor dorite să fie achiziționate pentru aproape jumătate dintre cei chestionați, potrivit unui studiu BRINEL, bazat pe datele furnizate de persoane-cheie din departamentele IT ale unor companii din România. Rezultatele se axează pe feedbackul primit la începutul lunii martie, de la 100 de persoane-cheie din managementul IT al unor companii din România.

23% dintre specialiștii IT au poziționat pe primul loc, pe lista de achiziții, tehnologiile de Network Security. Soluțiile de switching și/sau wireless se află pe aceeași poziție, tot cu un procent de 23%. De asemenea, 13% dintre respondenți au declarat că au nevoie de soluții de Endpoint Security, 10% au optat pentru tehnologii SD-WAN/WAN/LAN, 10% pentru Datacenter – Storage/Servere/Networking, iar 9% pentru soluții de E-mail și Web Security. Aplicațiile în Datacenter precum soluțiile Hyperconvergente și Analitycs, au contabilizat fiecare câte 2%, însă interesul este în creștere pentru fiecare dintre ele.


Conform analizei, în Top 3 trenduri cu impact asupra activității în următorii trei ani se clasează: securitatea și managementul riscurilor, nevoia de a reduce costurile, urmată de migrarea aplicațiilor în Cloud.

Potrivit specialiștilor, nu e suficient să te pui la adăpost de atacuri prin instalarea unor soluții de protecție, ci trebuie să ai o vizibilitate completă asupra sistemului IT și control asupra rețelei. Cele mai frecvente atacuri în momentul de față sunt cele care se produc prin email-uri cu fișiere anexate infectate sau prin intermediul unor aplicaţii.

Etichete: brinel
Ultimele Stiri
abonare newsletter