Actualitate

FOTO. Zeci de studenți au adunat gunoaie din pădurea Făget

Miercuri, 5 Iunie 2019, a avut loc Ziua Mondială a Mediului. Cu această ocazie, s-a desfășurat o acțiune de ecologizare în Pădurea Făget.

Studenții de la Știința și Ingineria Materialelor și Mediului, din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca au decis să facă ceva pentru binele mediului, chiar de ziua sa mondială. Astfel au mers până în pădurea Făget pentru a curăța zona de gunoaiele aruncate de cei mai puțini milostivi cu natura.

La început, au fost împărțite tricouri albe fiecărei persoane participante, după care s-au împărțit mănuși și saci pentru colectarea deșeurilor. Au fost în jur de 70 de persoane, dornice să ajute la curățarea zonei.


Din cauza ploilor din ultima vreme și a noroiului din pădure, oamenii nu au intrat mai mult de aproximativ 20 de metri în pădure. Însă, în ciuda condițiilor, participanții la ecologizare nu s-au dat bătuți. Au înaintat cât s-a putut în pădure, de unde au adunat gunoaiele și s-au axat și pe marginea drumului.

Astfel, s-au adunat saci întregi de deșeuri, iar mașina care se ocupa de transportul lor a fost nevoită să facă mai multe drumuri pentru a-i putea transporta pe toți.


Traseul s-a încheiat la ieșirea din Pădure, la semnul comunei Ciurila.

Articol scris de Andrei Tecar, student în anul II la Jurnalism, FSPAC.

Ultimele Stiri
abonare newsletter