Actualitate

Iohannis: „Este nevoie de strategii pentru prevenirea efectelor fenomenelor meteo extreme!”. Clujul, în continuare sub cod galben

Preşedintele României, Klaus Iohannis susţine, în contextul tragediei de la Sângeru (jud. Prahova), unde patru copii au fost luaţi de o viitură, că este nevoie de elaborarea unor strategii pentru prevenirea efectelor fenomenelor meteo extreme.

Șeful de stat susține că este alături de familia îndurerată în clipele grele și solicită autorităților responsabile să ia toate măsurile care se impun pentru a-i ajuta pe toți cei care au nevoie de sprijin.

„Această dramă, care din nefericire nu este un caz singular, reprezintă un puternic semnal de alarmă că este urgentă nevoie de elaborarea unor strategii pentru a preveni, pe cât posibil, efectele fenomenelor meteo extreme şi a unor planuri de acţiune imediată atunci când au loc astfel de evenimente climatice extraordinare”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.


În județul Cluj, spre sfârșitul lunii mai, reprezentanții ISU Cluj anunțau că mai multe zone au fost afectate de revărsarea râului Someș. Au fost inundate sute de hectare de teren și gospodării, fiind înregistrate pagube și pe câteva sectoare de drum public.

De asemenea, în urmă cu două zile, meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o avertizare de tip cod galben de inundații valabilă până marți, 4 iunie, la ora 10:00. În zona Cacova Ierii (jud. Cluj), viitura a rupt podețe și a afectat mai multe porțiuni de drum. Inundații au fost și în zona Făget, dar și în Florești.

abonare newsletter