monitorulcj.ro Menu
Actualitate

TRAGEDIE pe Dunăre: O navă de agrement cu turişti la bord s-a scufundat, la Budapesta. Cel puţin şapte morţi şi zeci de oameni dispăruţi

Cel puţin şapte persoane și-au pierdut viața, iar 16 sunt dispărute după ce o navă de agrement, cu zeci de turişti la bord, s-a scufundat miercuri noapte în Dunăre, la Budapesta.

budapesta

Nava a fost ancorată în apropierea clădirii Parlamentului ungar şi a fost lovită de un alt vas de agrement. După impact nava s-a  scufundat în Dunăre din cauza unor curenţi puternici în urma unei furtuni care s-a produs la Budapesta.
Agenţia naţională de ştiri MTI a citat compania de transport maritim care a tranmsis că vasul transporta 34 de persoane, inclusiv echipajul, majoritatea turişti din Asia. Poliţia şi serviciile de urgenţă nu au reuşit să comunice numărul exact al morţilor şi răniţilor.

M1 a anunţat că 14 persoane au fost scoase din apă până acum, iar şapte dintre ele au murit.
La bordul navei se aflau 33 de turişti şi doi membri ai echipajului. Dunărea a inundat zona, furtuna provocând curenţi puternici, iar în Budapesta plouă abundent, ceea ce îngreunează eforturile de salvare.