monitorulcj.ro Menu
Actualitate

Românii din diaspora, plângeri la Comisia Europeană după problemele de la vot

Românii din diaspora care nu au reuşit să voteze au început să facă plângeri la Comisia Europeană pentru că le-a fost încălcat dreptul de a alege.

Cozile la secţiile de votare din diaspora

Doua tinere plecate la muncă în Bruxelles au descoperit un formular pe site-ul Comisiei Europene şi au depus deja plângeri în urma problemelor care s-au înregistrat la alegerile europarlamentare. Una dintre cele două fete au povestit cum au descoperit această soluţie, dar şi cum şi-au pierdut orele degeaba în faţa secţiei de votare.

„Colega mea mi-a spus, uite, eu am făcut plângere, nici nu ştiam că există. Am zis, wow, dă-mi şi mie, am făcut şi eu şi apoi am încercat să împrăştii asta peste tot, şi pe Facebook, şi cu oamenii cu care am stat la coadă patru, cinci ore.
Când ajungi acolo şi vezi coada, te demoralizezi, zici mai bine nu veneam, ce-i cu Guvernul asta, ce-i cu organizarea asta? Dar în timp ce stai la coadă... efectiv ne îmbărbătam, făceam glume, dar vedeam şi oameni mai în vârstă ca mine care stăteau.
La un moment dat am văzut o doamnă care semăna cu mama mea şi era în spatele meu şi o vedeam cum a stat sprijinită, de pe un picior pe celălalt, şi am zis că dacă doamna poate şi eu trebuie să pot.”, a declarat Corina Farcaş.


Tânăra plecată în Belgia este de părere că Guvernul României a împiedicat voit dreptul la vot a mai multor români plecaţi din ţară.


„Guvernul României, ca unitate, e de vină. Este evident că nu au vrut, deşi opoziţia le-a cerut să prelungească programul, nu au vrut. Eu nu mă aştept prin solicitarea pe care am făcut-o chiar să primesc un răspuns sau să se rezolve ceva concret, dar vrem să tragem un semnal de alarmă, măcar reporterii sunt foarte interesaţi că noi am stat la coadă să votăm, pe când cetăţenii celorlalte state europene nu au stat la coadă”, a completat ea.